Netgear Orbi AX4200 RBK 752

Kolmitaajuuksinen mesh wi-fi 6 -järjestelmä reitittimellä ja yhdellä satelliitilla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Netgear
9.4

Netgearin helposti käyttöön otettava kahden yksikön reititinsetti tarjoaa erinomaisen siirtonopeuden ja kantaman, joka on huomattavasti parempi kuin saman hintaluokan tavallisissa reitittimissä. Lisäksi tässä järjestelmässä on monipuolisemmat ominaisuudet kuin monissa muissa mesh-reitittimissä.

Mesh-järjestelmille tyypillisesti tässäkin ratkaisussa kantama on ensiluokkainen ja samalla tasolla kuin parhaimmissa reitittimissä, joita KotiMikrossa on testattu. Kahden yksikön oikeaoppisella sijoittelulla lähiverkko ulottuu aiemmin pimeille alueille. Ja onnistunut sijoittelu tuottaa myös bonuksen: nopeusmittauksessa päästiin 50–100 megabitin sekuntivauhteihin lähes kantaman reuna-alueilla, mikä on jo harvinaista ja tekee kantamasta oikeasti hyödyllisen ominaisuuden.

Nopeudessa ei ole moittimista. Ilmoitetut nopeudet ovat tyypilliseen tapaan turhan optimistisia, mutta huippunopeudeksi saatu 798 megabittiä sekunnissa on kiitettävää luokkaa ja lähes kaapeliverkon tasolla. Hyvää vauhtia selittää taustalla oleva tekniikka, jossa yhtä järjestelmän kolmesta taajuuskaistasta käytetään pelkästään yksiköiden väliseen viestintään.

Käyttöönotto hoituu puhelimeen tai tablet-laitteelle asennettavalla Orbi-sovelluksella, jolla luetaan reitittimen qr-koodi ja muodostetaan yhteys. Järjestelmän määrittely sujuu ohjatusti muutamalla selkeällä vaiheella, joilla saadaan verkolle nimi, tietoturva-asetukset ja muut välttämättömät yksityiskohdat. Ohjatun toiminnon ansiosta käyttäjä pysyy hyvin perillä siitä, mitä tehdään, ja mahdolliset ongelmakohdat käsitellään järkevästi. Mallikelpoinen toteutus.

Järjestelmän hallintasivut, jotka on onnistuneesti jaettu perusasetuksiin ja lisäasetuksiin, tarjoavat huomattavasti enemmän ominaisuuksia kuin mihin mesh-reitittimissä on yleensä totuttu. Verkkoliikenteen priorisointi ja moni muu toiminto on selkeästi esillä.

Sovellukseen sisältyy 30 päivän kokeiluversio Bitdefenderin tekniikkaan perustuvasta Netgear Armor -tietoturvaohjelmistosta. Se luo yksityiskohtaisia tietoturvaraportteja, myös hyvin hypoteettisista ongelmatilanteista. Seikkaperäisistä selostuksista ei välttämättä halua maksaa usean kympin vuosimaksua, varsinkaan kun kyse ei ole todellisista ongelmista. Tavallista käyttäjää yksityiskohtien tulva lähinnä hämmentää.


+ Erittäin suuri siirtonopeus
+ Hyvä ja vakaa kantama
+ Selkeä kokoonpano
+ Monipuoliset asetukset
– Hämmentävä tietoturvaohjelma

 

Lisätietoja Netgearin Orbi WiFi 6 System (RBK752) AX4200 -järjestelmästä on valmistajan sivuilla.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

 

Conclusion

Netgearin helppokäyttöinen mesh-järjestelmä luo nopean, kattavan ja varmatoimisen langattoman lähiverkon.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
Wi-Fi 6
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
Reitittimessä 3, satelliitissa 2
Usb-portit
0
Kulutus
9 W/yksikkö
Mitat
23,1 x 7,1 x 18,3 cm
Ilmoitettu nopeus
1200 Mbit/s
Mitattu nopeus
798 Mbit/s