Netgear Orbi Mini RBK30 AC2200

Ison tilan kattava langaton verkko.

tekijä #Reitittimet #Netgear
7.6

Langattoman reitittimen kantama ei välttämättä riitä kodin joka huoneeseen, vaikka koti ei olisikaan satojen neliömetrien kokoinen.

Ja vaikka kantama ulottuisikin kodissa kaikkialle, voi täyteen siirtonopeuteen pääseminen olla sitä vaikeampaa mitä kauempana reitittimestä ollaan.

Näihin ongelmiin auttaa Netgear Orbi Mini RBK30 AC2200, joka sopii varsinkin pienempiin taloihin ja suuriin huoneistoihin.

Netgear Orbi on niin sanottu mesh-verkkojärjestelmä. Se koostuu reitittimestä ja yhdestä pistorasiaan kytkettävästä satelliittiyksiköstä, joka toimii verkon tukiasemana.

Järjestelmään voi tarvittaessa liittää lisää tukiasemia. Jo testilaitteen mukana tulevalla yksiköllä kattaa Netgearin mukaan jopa 200 neliömetrin alueen.

Järjestelmää testattiin noin 120 neliömetrin kokoisessa huoneistossa, jossa tehokkaan reitittimen kantama ei yksistään riitä kattamaan koko asuntoa. Netgearin Orbi-järjestelmällä saatiin ongelmitta luotua koko asunnon kattava vakaa yhteys.

Mesh-järjestelmään yhteydessä olevat laitteet kytkeytyvät automaattisesti joko reitittimeen tai satelliittiyksikköön, riippuen siitä, mitä kautta syntyy paras yhteys. Yhteys ei myöskään katkea, kun laite siirtyy toisen mesh-yksikön alueelle.

Vaikka yhteys on vakaa sekä reitittimen että satelliittiyksikön kautta, on niiden välisessä nopeudessa eroja. Nopeimman yhteyden saa reitittimen kautta.

Nopeudet ovat yleisesti ottaen hyvät, mutta reitittimen neljä sisäistä antennia eivät pysty tuottamaan vastaavia huippunopeuksia kuin perinteiset reitittimet. Satelliittiyksikön oikealla sijoittamisella päästään kuitenkin parempiin nopeuksiin silloin, kun ollaan kaukana reitittimestä.

Netgear Orbin saa käyttökuntoon vartissa ohjatun toiminnon avulla. Lisäominaisuuksia on niukasti. Laitteessa olisi saanut olla esimerkiksi usb-liitäntä ulkoiselle kiintolevylle.

+ Helppo käyttöönotto
+ Erinomainen verkkopeitto
– Ei usb-liitäntää

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Netgear Orbi Mini RBK30 AC2200 -mesh-verkkojärjestelmän avulla on helppo luoda kattava langaton verkko suureenkin asuntoon. Nopeutta ja toimintoja olisi saanut olla vähän enemmän.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
802.11ac
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
3
Mitat
19,7 x 6,35 x 15,9 cm
Ilmoitettu nopeus
866 Mbit/s
Muuta
MU-MIMO-teknologia
Mitattu nopeus
568 Mbit/s