Sættet fås i enten sort eller hvid.

Netgear Orbi RBK863SB

Orbi RBK863SB takaa vakaan verkon erittäin suuriinkin taloihin, mutta kaipasimme siihen uutta Wi-Fi 6E -verkkostandardia.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #Netgear
8.4

Orbi RBK863SB on erittäin kallis mesh-sarja, joka levittää vakaan langattoman verkon koko taloon. Setissä on kolme laitetta: reititin ja kaksi satelliittia. Sijoitimme yksiköt T-kirjaimen muotoisen talon strategisiin kohtiin, ja ne kattoivat 175 neliömetrin alan mainiosti. Tämän kokoisessa talossa kolmen laitteen sarja on jopa hieman yläkanttiin, sillä hyvä verkkoyhteys ulottui ongelmitta myös puutarhaan. Netgearin mukaan kukin yksittäinen laite voi kattaa 180 neliömetriä, mutta testissämme yhteys kauimmaisen huoneen tietokoneeseen katkesi, kun käytimme pelkkää reititintä.

RBK863SB käyttää kolmea taajuuskaistaa, mutta kumma kyllä ne ovat 2 x 5 GHz ja 1 x 2,4 GHz. Laitteessa ei siis hyödynnetä uusinta langatonta Wi-Fi 6E -verkkostandardia, jossa olisi 6 GHz:n taajuusalue ja erittäin vähän verkkoliikennettä häiritsemässä yhteyttä.

Orbi-laitteet käyttävät yhtä 5 GHz:n kaistoista keskinäiseen viestintäänsä, mikä takaa erittäin vakaan ja häiriöttömän yhteyden. Netgear lupaa, että verkkoon voi yhdistää yhtä aikaa jopa sata laitetta.

Peräti 10 gigabitin sekuntinopeudella toimiva langallinen internetyhteys on mahdollinen, ja se takaa Orbi-setin käyttökelpoisuuden muutamaksi vuodeksi. Hieman vaatimattomampi 400 megabitin sekuntinopeudella toiminut yhteys levisi mesh-sarjan avulla koko taloon, ja nopeushäviöt kaukaisissa nurkissa olivat hyvin vähäisiä.


+ Vakaa signaali

+ Nopea langaton verkko

– Erittäin kallis

– Ei Wi-Fi 6E -standardia

Conclusion

Orbi RBK863SB takaa vakaan verkon erittäin suuriinkin taloihin, mutta kaipasimme siihen uutta Wi-Fi 6E -verkkostandardia.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
Wi-Fi 6
Ethernet
1 Gigabit/s
Verkkoportit
3 x 4
Mitat
25,4 x 19 x 7,1
Ilmoitettu nopeus
6 gigabit/s