TP-Link AX11000 Tri-Band Gaming Router

Langaton kolmitaajuuksinen Wi-Fi 6 -reititin kahdeksalla verkkoportilla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #TP-Link
9.6

Tämä kookas Wi-Fi 6 -reititin tarjoaa suuren siirtonopeuden ja useita verkkoportteja. Lisäksi laite sisältää teknologiaa, joka täyttää tulevaisuuden vaatimukset. Reititin ei ole halpa, mutta sen suorituskyky ja laatu vastaavat hintaa. Lisäplussaa tulee lukuisista asetuksista ja yhdysrakenteisesta virustorjuntaohjelmasta. Ainoa miinus tulee vaikeasti luettavasta käyttöliittymästä.

Kahdeksan ulkoista antennia ja tehokas suoritin antoivat odottaa hyvää suorituskykyä, eikä reititin tuottanut pettymystä. Testatessa saatiin välittömästi nopea vasteaika ja 655 megabitin tiedonsiirtonopeus sekunnissa, mikä riittää useimmille käyttäjille.

Jos se ei jostain syystä riitä, voi reitittimen määrittää käyttämään enemmän kaistanleveyttä, jolloin päästiin jopa 913 megabitin sekuntivauhtiin, mikä on lähes yhtä hyvä kuin langallisessa yhteydessä. Myös AX11000:n kantama on samaa luokkaa kuin muissa hyvissä reitittimissä.

AX11000:n käyttöönoton voi tehdä valmistajan omalla sovelluksella, mutta jos haluaa päästä käsiksi lukuisiin eri asetuksiin, pitää käyttää selainpohjaista hallintaa. Ohjattu toiminto auttaa saamaan tärkeimmät asetukset kohdalleen. Sen jälkeen voi siirtyä selkeästi rakennetuille asetussivuille, joilta löytyy kaikki tarvittavat asetukset.

Reitittimessä ilahduttaa erityisesti sen tehokas virussuoja, joka kannattaa ilman muuta ottaa käyttöön. Tekstin ja sivupohjan väriä ei valitettavasti pysty vaihtamaan, vaan käyttäjä joutuu tyytymään mustalla pohjalla olevaan, huonosti erottuvaan tummanpunaiseen tekstiin.

Laitteeseen integroitu virustutka tarkkailee verkon dataliikennettä ja puuttuu peliin, jos se havaitsee jotain epäilyttävää. Tämä on mielenkiintoinen haittaohjelmien torjuntaratkaisu, jonka riskinä on, että se torjuu myös asiallista liikennettä. Toiminto onkin oletuksena pois käytöstä.

Reitittimen parhaita ominaisuuksia ovat hyvät liitäntämahdollisuudet. Laitteen wan-portti tukee jopa 2,5 gigabitin nettikaistaa, ja verkkolaitteita varten on peräti kahdeksan ethernet-porttia. Link aggregation -toimintoa käyttämällä saa reitittimeen yhdistetyn verkkokiintolevyn käyttämään samanaikaisesti kahta verkkoporttia nopeuden lisäämiseksi. Usb-liitäntöjä on kaksi, tavallinen ja usb-c-portti.

Reititintä voi käyttää myös tiedostojen jakamiseen jommankumman usb-portin kautta. Kokeiltaessa jako oli hieman hankala ottaa käyttöön, mutta kun se saatiin toimimaan, niin siirtonopeudeksi saatiin erinomaiset 77,8 megatavua sekunnissa. Reititin soveltuukin hyvin muistitikulla tai ulkoisella kiintolevyllä olevien sisältöjen jakamiseen kaikkien lähiverkossa olevien käyttäjien kesken.


+ Erittäin suorituskykyinen
+ Monta verkkoporttia
+ Monipuoliset asetukset
+ Kiinteä virustutka

– Vaikealukuinen käyttöliittymä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Tulevaisuuden vaatimukset täyttävä tehokas reititin, joka tarjoaa useita langallisia ja langattomia yhteyksiä.

Ominaisuudet

Merkki
TP-Link
Wlan
Wi-Fi 6
Ethernet
2,5 Gigabit wan, 1 Gigabit lan
Verkkoportit
8 x 1 Gigabit, 1 x 2,5 Gigabit
Usb-portit
1 x usb 3.0, 1 x usb-c
Kulutus
14 W
Mitat
28,8 x 28,8 x 18,4 cm
Ilmoitettu nopeus
4804 Mbit/s
Muuta
Tiedostojen jakaminen 77,8 Mt/s
Mitattu nopeus
913 Mbit/s