Forbindelsen mellem de to routere skabes ved hjælp af den nyeste trådløse standard, Wi-Fi 6E.

TP-Link Deco XE200 AXE11000

XE200 on nopea reititinsarja, mutta yli 150 neliön talossa investoisimme luultavasti yhteen lisäyksikköön.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #TP-Link
9.0

TP-Linkin uusi XE200-verkkopaketti on helppo ottaa käyttöön, mutta kantama voisi olla parempi.

TP-Linkin puhelinsovellus tekee asetusten määrittämisestä helppoa. Verkkolaitteet on yhdistetty toisiinsa jo ennen pakkaamista tehtaalla, joten käyttäjän tehtäväksi ei jää kuin varmistaa, että toinen yksiköistä on yhteydessä verkkoon. Reitittimet ovat samanlaiset, joten kumpi tahansa käy.

Näissä reitittimissä ei voi muuttaa kovin monia kehittyneitä ominaisuuksia, joten kaikki pysyy hyvin hallinnassa. Jos toiveissa on esimerkiksi verkossa olevien laitteiden dataliikenteen priorisointi, tämä setti ei ole oikea valinta. Koska reitittimissä ei ole myöskään USB-portteja, niihin ei voi liittää ulkoista kiintolevyä eikä niiden avulla voi jakaa tiedostoja verkon kautta.

Langaton verkko on uusimman Wi-Fi 6E -standardin mukainen. Tämä on suuri edistysaskel aiempaan verrattuna, sillä se tarkoittaa kahden tähänastisen taajuuskaistan lisäksi yhtä taajuuskaistaa lisää. Kolmannelle kaistalle ei kuitenkaan oletusarvoisesti ole asiaa, koska reitittimet käyttävät sitä verkon ”selkärankana” siirtäessään tietoja toistensa välillä.

Verkon sisällä mittasimme langattoman tiedonsiirron nopeudeksi hieman alle yhden gigabitin sekunnissa, mutta laitteiden etäisyys toisistaan oli mittaushetkellä vain kolme metriä. Koko 175 neliömetrin kokoisen talon peittämiseksi meidän piti siirtää ne kauemmaksi toisistaan, ja se hidasti nopeutta. Asiaa ei varmaankaan helpottanut se, että uuden 6 GHz:n taajuusalueen kantama ei ole kovin hyvä. Jos tarkoituksena on kattaa suuri talo, jossa on paljon seiniä, investointi kolmanteen reitittimeen on välttämätön. Setin kummassakin reitittimessä on kaksi yhden gigabitin porttia ja bonuksena yksi portti, joka pystyy siirtämään kymmenen gigabittiä sekunnissa.

Reitittimien muotoilu on tyylikäs ja selkeälinjainen. Ne muistuttavat oikeastaan valkoisia maljakoita. Ne eivät kuitenkaan ole tukevia, vaan kaatuvat helposti, jos niihin on liitetty muutama verkkokaapeli.


+ Helppo käyttöönotto

+ Hyvä nopeus lähietäisyydellä

– Kaatuvat helposti

Conclusion

XE200 on nopea reititinsarja, mutta yli 150 neliön talossa investoisimme luultavasti yhteen lisäyksikköön.

Ominaisuudet

Merkki
TP-Link
Wlan
Wi-Fi 6E
Verkkoportit
3
Mitat
13 × 12,35 × 24,1 cm
Ilmoitettu nopeus
4,8 Gbit/s Wi-Fi 6E
Mitattu nopeus
1,1 Gbit/s