Du kan slutte netværksudstyr til NR2101 med et netværkskabel takket være porten på siden routeren.

ZyXel 5G Mobile WiFi NR2101

ZyXELin reititin ei ole nopeimpien 5G-reitittimien joukossa, mutta on kätevää, että sitä voidaan käyttää kaapeliverkkoa käyttävien laitteiden kanssa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #ZyXEL
7.8

ZyXEL NR2101 on pienikokoinen ja kannettava reititin, joka ei ole niitä nopeimpia. Reititintä on kuitenkin helppo säätää, ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi kiinteän verkkoyhteyden luomiseen kesämökillä.

Kaikkia reitittimen asetuksia hallitaan pienellä kosketusnäytöllä. Täällä voit muun muassa tarkastella ja muuttaa verkon salasanaa ja saada yleiskuvan siitä, mitä laitteita on ­yhdistetty reitittimen langattomaan verkkoon.

On hieman hämmentävää, että reitittimen 5 GHz:n taajuusalueella olevan langattoman verkon nimi lyhennetään 5G:ksi, joka on yleensä puhelinyhtiöiden uusimman tietoverkon lyhenne. Onneksi voit muuttaa verkon nimeä helposti itse, jotta löydät helposti oikean langattoman verkon.

Reitittimen laatikossa sanotaan, että se voi saavuttaa 5G-verkossa jopa 4 Gbit/s, mutta se on vain teoreettinen nopeus. Latausnopeus oli keskimäärin 125 megabittiä sekunnissa, kun poimimme tietoja reitittimen kautta keskellä kaupungin 5G-aluetta. Mittaukset muutaman minuutin kuluttua saman SIM-kortin sisältävällä 5G-puhelimella saatiin alle 300 Mbit/s. Reitittimen latausnopeus oli puolestaan parempi, sillä se pystyi siirtämään tietoja 40 Mbit/s nopeudella, kun puhelimen nopeus oli vain 25 Mbit/s. ZyXEL-reititin oli hieman hitaampi kuin 5G-testipuhelimemme, joka muodosti yhteyden verkossa olevaan palvelimeen ja sai vastauksen takaisin.

NR2101:n takaosassa on verkkoliitäntä, jonka avulla voit liittää verkkoon kaikki tarvittavat laitteet. Jos sinulla on useita kaapeleita, voit laajentaa asennusta muutaman kymmenen euron lisämaksusta kytkimellä.

Reitittimen sisäänrakennettu akku kestää käytössä oletuksena 8–10 tuntia. Akku latautuu nopeasti mukana tulevalla laturilla ja USB-C-johdolla. Molempia niistä voi käyttää myös matkapuhelimessa, joten et joudu kuitenkaan kuljettamaan mukana ylettömästi ylimääräisiä varusteita.


+ Kaapeliverkko

+ Helppo käyttöönotto

– Ei kovin nopea

Conclusion

ZyXELin reititin ei ole nopeimpien 5G-reitittimien joukossa, mutta on kätevää, että sitä voidaan käyttää kaapeliverkkoa käyttävien laitteiden kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
ZyXEL
Wlan
Wi-Fi 6
Verkkoportit
1
Mitat
16,5 x 11,5 x 4,7 cm
Ilmoitettu nopeus
4 Gbit/s
Mitattu nopeus
125 Mbit/s