FritzRepeater 1200 er diskret med en WPS-knap og en lysdiode.

AVM FRITZ!Repeater 1200

Langattoman verkon mesh-yhteensopiva toistin.

tekijä #Sekalaiset verkkolaitteet #AVM
9.3

Langatonta signaalia vahvistavan Fritz!Repeater 1200 -toistimen avulla kodin langattoman lähiverkon kantamaa saa kasvatettua mahdollisimman laajalle alueelle, ja suhteellisen edullisesti.

Toistin on 8 x 8 senttimetrin kokoinen kompakti laite, joka yhdistetään pistorasiaan. Kun laite on määritelty, se laajentaa lähiverkon sekä langallisten että langattomien laitteiden käytettäväksi. Toteutus on myös tehokas, sillä toistimen alueella saatiin nopeudeksi yli 500 megabittiä sekunnissa.

Toistin pitää sijoittaa paikkaan, jossa on vielä hyvä langaton peitto. Toinen tapa on yhdistää toistin verkkokaapelilla reitittimeen. Toistin jatkaa langattoman verkon signaalia käyttämällä WiFi 5 -tekniikkaa 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuksilla.

Kantamaa ja nopeutta mitattiin paikoista, joissa on normaalisti heikko yhteys. Siellä missä ei tavallisesti päästä yli 20 megabitin sekuntivauhdin, saatiin toistimen avulla nopeudeksi 68 megabittiä sekunnissa. Ja vielä kauempana, jossa yhteydellä on tapana pätkiä, päästiin kohtuulliseen 20-35 megabitin vauhtiin.

Fritz!Repeaterin käyttöönotto on periaatteessa yksinkertainen toimenpide. Yhteys reitittimeen luodaan wps-painikkeella ja merkkivalo kertoo, onko yhteys kunnossa. Viimeistely vaatii kuitenkin laitteen hallintasivujen avaamisen selaimeen ja laitteen ohjelmiston päivittämisen. Hallintasivut ovat onneksi selkeästi rakennetut, ja käyttäjälle esitetään tarvittavat tiedot, ilman että niiden ymmärtäminen vaatii erityistä teknistä osaamista.

Laitteen verkkoportti tarjoaa mahdollisuuden hyviin siirtonopeuksiin. Kun toistin vastasi reitittimen langattomasta yhteydestä, nopeudeksi mitattiin 571 megabittiä sekunnissa. Jos johdollisia yhteyksiä tarvitaan enemmän, voidaan käyttää lisäportteja tarjoavaa kytkintä.

Fritz!Repeater 1200 -toistin on tarkoitettu sisäkäyttöön. Laite on yhteensopiva mesh-verkkojärjestelmien kanssa.


+ Suuri siirtonopeus
+ Hyvät hallintasivut
+ Helppo käyttää
+ Edullinen

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Fritz!Repeater 1200 on yksinkertainen ja tehokas tapa laajentaa langattoman lähiverkon kantamaa.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Verkkostandardit
Wi-Fi 5
Liitännät
WiFi, Ethernet
Nopeus
866 Mbit/s
Mitat
8 x 8 x 3,7 cm
Kulutus
3 W
Paino
160 g
Kirjoitusnopeus
571 Mbit/s
Lukunopeus
68 Mbit/s