Fritz!TRepeter 2400 er også fysisk større end de mindre modeller.

AVM FRITZ!Repeater 2400

Wi-Fi 5 -yhteyttä tukeva kaksitaajuuksinen langattoman lähiverkon toistin.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Sekalaiset verkkolaitteet #AVM
6.8

Tämä AVM:n langattoman lähiverkon toistin – tai laajennin – ei tarjoa läheskään yhtä hyvää siirtonopeutta kuin saman yhtiön pienempi, 1200-malli. Kantama on kuitenkin kunnossa, ja laite pystyy käsittelemään useita samanaikaisia yhteyksiä.

Kahdella lähettimellä, nopealla viiden gigahertsin taajuudella ja Wi-Fi 5 -yhteydellä varustetulta laitteelta odottaisi jopa yli 500 megabitin sekuntivauhtia. Pettymys oli suuri, kun parhaissakin olosuhteissa päästiin johdollisella yhteydellä vain alle 200 megabitin vauhteihin. Syynä saattoivat olla laiteohjelmiston ongelmat. Kaikissa tilanteissa havaittiin kuitenkin, että huokeampi 1200-malli oli nopeustestissä selvästi parempi.

Kantama on kuitenkin kunnossa. Toistimen etupaneelissa olevat, signaalin vahvuudesta kertovat merkkivalot helpottavat sopivan sijainnin löytämistä laitteelle. Kun merkkivalot näyttävät neljä tai viisi viivaa, riittää langattoman lähiverkon kantama myös yhteyskatkoja aiheuttaneiden kulmien taakse ja seinien ohi. Tiloissa, joissa lähiverkkoa oli aiemmin mahdotonta saada toimimaan, havaittiin nyt vakaa yhteys ja 40-60 megabitin siirtonopeudet sekunnissa.

Toistimen käyttöönotto on erittäin helppoa. Käyttäjän tarvitsee vain painaa laitteen etupaneelin suurta, punaista wps-painiketta ja reitittimen wps-painiketta, niin yhteys on minuutin kuluttua luotu. AVM:n yksikkö asettuu automaattisesti saman lähiverkon nimen ja salasanan alle kuin verkko, johon yhteys luotiin, eikä esiinny enää erillisenä yksikkönä. Lähiverkko on muuttumaton, mutta kantaa vain entistä kauemmaksi.

2400-malli on fyysisesti hieman 1200-mallia suurempi. Se johtuu lisälähettimestä, jonka ansiosta 2400-malli pystyy käsittelemään useampia samanaikaisia yhteyksiä kuin pienempi malli. Vaikka 2400-mallin nopeusongelma saataisiin ratkaistua, ei laite olisi kuitenkaan oleellisesti nopeampi kuin 1200-malli. Keskeinen ero mallien välillä on kyky hallita useita yhteyksiä samaan aikaan, mikä nostaa isomman mallin hintaa.


+ Helppo ottaa käyttöön
+ Hyvä kantama
+ Useita samanaikaisia yhteyksiä
– Alhainen siirtonopeus

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Alhainen siirtonopeus tekee tästä toistimesta huonomman hankinnan kuin mitä huokeampi 1200-malli on.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Verkkostandardit
Wi-Fi 5
Liitännät
1 x gigabit ethernet
Nopeus
2333 Mbit/s (ilmoitettu)
Mitat
7,7 x 6,7 x 15,5 cm
Kulutus
6 W
Paino
160 g
Lukunopeus
186 Mbit/s