FritzRepeater 600 er kompakt og diskret.

AVM FRITZ!Repeater 600

Kompakti toistin, joka laajentaa langattoman lähiverkon kantamaa.

tekijä #Sekalaiset verkkolaitteet #AVM
7.4

AVM Fritz!Repeater 600 on toistin, jolla saa kasvatettua langattoman lähiverkon kantamaa. Kooltaan laite on reilut 6 x 6 senttimetriä. Toistimessa ei ole langallista liitäntää, joten siirtonopeus tuottaa pettymyksen. Laitetta voi kuitenkin käyttää aukon paikkaamiseen langattomassa lähiverkossa, jos hinta on ratkaiseva tekijä.

Fritz!Repeater 600:n liittäminen sujuu yksinkertaisesti: Kun toistin on ollut liitettynä pistorasiaan 20-30 sekunnin ajan, painetaan laitteen wps-painiketta sekä reitittimen wps-painiketta. Näin saadaan kopioitua lähiverkon nimi ja salasana, minkä jälkeen olemassa olevan langattoman lähiverkon kantama laajenee.

Käyttöönoton jälkeen oli havaittavissa, että langaton lähiverkko ulottui 10-15 metriä kauemmas kuin aikaisemmin, mikä on erinomaista. Mutta toistimen sijainnista riippumatta siirtonopeudeksi ei saatu edes 50 megabittiä sekunnissa. Vauhti riittää esimerkiksi nettiselaimelle ja sähköpostiliikenteelle, mutta tiedostonsiirto ja suoratoisto tarvitsevat lisää nopeutta.

Yksi syy alhaiselle siirtonopeudelle on se, että toistin tukee vain WiFi 4 -standardia ja hidasta 2,4 gigahertsin taajuutta langattomassa lähiverkossa. Mutta nämäkin seikat huomioon ottaen nopeus tuottaa pettymyksen. Ja pettymystä lisää vielä se, ettei langallisia laitteita voi liittää.

Se, että Fritz!Repeater 600 -toistin käyttää vain 2,4 gigahertsin taajuutta, altistaa laitteen muiden langattomien verkkojen aiheuttamalle häiriölle. Kilpailevat verkot alentavat toistimen nopeutta entisestään ja voivat jopa katkaista laitteen yhteyden. Siksi AVM:n toistin ei sovi käytettäväksi kaupunkialueella, jossa on runsaasti langattomia lähiverkkoja.


+ Pienikokoinen ja edullinen
+ Helppo ottaa käyttöön
– Vaatimaton nopeus
– Vain 2,4 GHz/WiFi 4
– Ei langallista liitäntää

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Fritz!Repeater 600 on huokea keino paikata langattoman lähiverkon aukkoja, mutta nopeus on suuri pettymys.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Verkkostandardit
WiFi 4
Liitännät
WPS
Nopeus
600 Mbit/s
Mitat
6,3 x 6,3 x 3,0 cm
Kulutus
2 W
Paino
68 g
Kirjoitusnopeus
46,2 Mbit/s