Testissä Danalock V3 -älylukko

Poly-Control Danalock V3

Helposti asennettava sähkölukko älykotiin.

tekijä Torben R. Simonsen #Sekalaiset verkkolaitteet #Danalock
8.9

Tanskalaisen Poly-Control-yhtiön älylukon kolmas versio Danalock V3 on edeltäjiään pienempi, toimivampi ja ennen kaikkea nopeampi.

Danalock-sähkölukko asennetaan olemassa olevan lukon päälle. Laite ei vaadi ulkoista virtalähdettä ja sopii uusimpiin lukkomalleihin. Mukana tulee täydellinen asennuspaketti Danalockin tukemia lukkoja varten.

Asennus onnistuu helposti ruuviavaimen ja pihtien avulla, kun apuna on vielä selkeä asennusohje. Ohjeen neuvoa teipata ulko-oven lukko kiinni oveen on myös syytä noudattaa, sillä muuten lukko tipahtaa herkästi paikaltaan, kun ruuveja irrotetaan. Danalockin asennukseen ei sitten mene kuin muutama minuutti.

Tyylikkään näköisen Danalock V3 -sähkölukon sileäreunainen kuori on anodisoinnilla kestäväksi käsiteltyä alumiinia. Lukko istuukin myös muotoilunsa puolesta useimpiin oviin.

Danalockin lukko vaikuttaa vankalta verrattuna moniin kilpailijoihinsa, tosin paristoille tarkoitettu tila on muovimainen viritys.

Lukon asennuksen jälkeen tarvitsee ladata Danalockin sovellus, jolla lukkoa voi hallita. Ensimmäinen tehtävä on kalibroida lukko, jotta elektroniikka ja mekaniikka tietävät, milloin lukko on auki ja milloin se on lukittu. Kalibrointi ja omien lukkosäätöjen teko vie ohjatun toiminnon avulla vain joitain minuutteja.

Sovelluksessa on selkeät kuvakkeet toiminnoille ja palveluille, joita älylukolla voi käyttää. Palveluihin kuuluu muun muassa Airbnb-integrointi. Käyttäjien luominen ja esimerkiksi tulemisten sekä menemisten seuraaminen on helppoa. Käyttäjille voi sallia pysyvän tai tilapäisen pääsyn sovellusta käyttämällä. Oven voi myös avata sohvalta nousematta tai mistä tahansa.

+ Helppo asentaa
+ Tyylikäs muotoilu
+ Monipuolinen hallinta

– Reagoi toisinaan aavistuksen hitaasti

Lisätietoja Danalock V3 -sähkölukosta on valmistajan sivuilla.

Arvio

Tyylikäs älylukko sopii useimpiin uusiin oviin. Selkeällä sovelluksella on helppo hallita lukon toimintoja.

Ominaisuudet

Merkki
Danalock
Verkkostandardit
Bluetooth, Z-Wave, Zigbee
Liitännät
Amazon Echo, Nest, IFTTT, Harmony, HomeKit
Mitat
5,9 x 5,9 cm
Paino
0,195 kg