Netgear Nighthawk S8000

Kytkin, joka tuo seitsemän verkkoporttia lisää langalliseen lähiverkkoon.

tekijä #Sekalaiset verkkolaitteet #Netgear
9.4

Yhä useammat ovat siirtyneet käyttämään langallisen lähiverkon sijasta joustavampaa langatonta lähiverkkoa. Erityisiä syitä langallisen verkon käyttöön on silti olemassa, esimerkiksi silloin, jos langaton verkko toimii epävakaasti asunnon rakenteiden vuoksi. Syynä saattaa myös olla jatkuva tarve suurelle tiedonsiirtonopeudelle tai halu pelata verkkopelejä.

Jos langattoman reitittimen neljä yhdysrakenteista verkkoporttia eivät riitä, voi hankintalistalle laittaa Nighthawk S8000:n kaltaisen kytkimen. Laitteessa on kaikkiaan kahdeksan porttia. Yhtä niistä käytetään yhteyden muodostamiseksi reitittimeen, mutta seitsemän muuta porttia ovat käytettävissä lähiverkon laitteille. Sen luulisi riittävän tehokäyttäjällekin.

Laitteen käyttöönotto sujui erittäin helposti. S8000 asetettiin reitittimen viereen, liitettiin virtalähteeseen ja sen jälkeen reitittimen verkkoportti ja S8000:n uplink-portti yhdistettiin kaapelilla. Verkkokaapeli ei sisälly myyntipakkaukseen, joten sellainen pitää löytyä omasta takaa.

Netgearin kytkimeen on säädetty tehtaalla optimaaliset asetukset peleille 1-verkkoporttiin ja videoiden suoratoistolle on varattu 2-portti. Esiasetukset saa kuitenkin helposti muutettua selaimessa käytettävien selkeiden hallintasivujen avulla. Sivuilla voi lisäksi kytkeä neljä verkkoporttia yhteen niin sanotun link aggregation -toiminnon avulla. Tämä mahdollistaa tiedonsiirron jopa neljän gigabitin sekuntivauhdilla laitteeseen, joka tukee näin suurta nopeutta.

Nighthawk S8000:n selaimessa olevilla hallintasivuilla voi itse valita, mihin laitteen portteja käytetään. Yhdistämällä neljä porttia voidaan päästä jopa nelinkertaiseen tiedonsiirtonopeuteen.

Kokeilujakson aikana S8000 toimi niin vakaasti, ettei testaaja edes muistanut sen olevan kytkettynä reitittimeen – mikä on hyvä merkki luotettavasta tuotteesta. Netgear Nighthawk S8000 on erinomainen laite, jonka ansiosta ei tarvitse kärsiä heikosta langattomasta signaalista eikä jatkuvasti pätkivästä lähiverkosta.

 

+ Hyvät hallintasivut
+ Mahdollisuus erittäin suureen siirtonopeuteen
+ 8 porttia
– Verkkokaapeli ei tule mukana

Katso päivän hinta Netgear Nighthawk S8000 -kytkimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Netgearin vakaa kytkin, jossa on hyvät säätömahdollisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Verkkostandardit
Gigabit ethernet
Liitännät
8 x LAN + sisääntulo virtalähteelle
Nopeus
1 Gbit/s per portti - yhdistämällä portit 4 Gbit/s
Mitat
19,5 x 14,9 x 4 cm
Paino
740 g