TP-Link AC1750 Wireless Auranet EAP245

Suorituskykyinen tukiasema langattoman lähiverkon luontiin ja kasvattamiseen.

tekijä #Sekalaiset verkkolaitteet #TP-Link
7.3

Langaton lähiverkko on mahtava keksintö. Se on käytössä loistava silloin kun se toimii ja tolkuttoman turhauttava silloin, kun se ei toimi. Valitettavasti tilanne on usein sellainen, että wlan toimii kotona joissain kohdissa, ja joissain kohdissa verkko on pimeänä. Hankalimmissa olosuhteissa käy niin, että kotikäyttöön tarkoitetuista laitteista ei ole apua, vaan pitää turvautua enemmän ammattimaisiin ratkaisuihin.

TP-Linkin Auranet EAP245 on tukiasema, joka toimii yksinkertaisena yhteyspisteenä. Sen kautta yhdistetään tietokoneet ja puhelimet langattomaan reitittimeen, sen luomaan lähiverkkoon ja edelleen internetiin.

EAP245-tukiasema yhdistetään reitittimeen verkkokaapelilla, minkä jälkeen tukiaseman luomaan verkkoon otetaan yhteys tietokoneilla, puhelimilla ja muilla verkkoa käytävillä laitteilla, sen sijaan että yhteys luotaisiin suoraan reitittimeen.

Käyttöönotto on vaivatonta. Testissä kytkettiin vain verkkokaapeli – jota ei harmi kyllä tule laitteen mukana – tukiasemaan ja kaapelin toinen pää reitittimeen. Tukiaseman käynnistämisen jälkeen luotiin yhteys tietokoneella. Tämän jälkeen kaikki lähiverkon laitteet olivat saatavilla, kuten verkkokiintolevy, valvontakamera ja muut verkkoon yhdistetyt tietokoneet, sekä tietenkin nettiyhteys reitittimen kautta.

Perusasetuksilla TP-Linkin luoma lähiverkko on kuitenkin suojaamaton, joten verkkoon on pääsy kaikilla laiteilla, joka ovat kantaman sisällä. Suojauksen käyttöönotto edellytti siirtymistä ensin reitittimen asetuksiin etsimään TP-Linkin tukiasemalle annettua IP-osoitetta. Osoitteen avulla pääsi sitten kirjautumaan tukiaseman hallintasivuille ja ottamaan suojauksen käyttöön.

Menettely on turhan hankala, ja koska laite on suunnattu yrityskäyttöön, manuaalista ei ole suurta iloa loppukäyttäjälle. Toinen seikka, mikä hieman himmentää laitteen loistokkuutta, on sen yhdistäminen reitittimeen kaapelilla. Kaapeli rajoittaa huomattavasti tukiaseman sijoittelua. Toisaalta kaapeliyhteyden etuna on, että vanhempikin reititin pystyy tarjoamaan riittävästi kaistaa tukiaseman ac1750-verkolle, koska kaapeliyhteys on gigabitin ethernet.

Jos tähtäimessä on tukiasema, joka selviää kunnialla isoistakin käyttö- ja käyttäjämääristä, eikä verkkoasetukset ole pelottava peikko, niin TP-Linkin EAP245 tarjoaa optimaalisen peiton, suorituskyvyn ja kaistan.

Katso päivän hinta TP-Link EAP245 -tukiasemalle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

TP-Linkin tukiasema laajentaa olemassa olevaa lähiverkkoa ja lisää sen suorituskykyä.

Ominaisuudet

Merkki
TP-Link
Verkkostandardit
Wlan 802.11ac
Nopeus
1300 Mbit/s (5 GHz), 450 Mbit/s (2,4 GHz)
Mitat
18 x 18 x 4,8 cm
Kulutus
12,7 W