Mittaa asunnon radonpitoisuus Airthings Wave -mittarin ja siihen kuuluvan sovelluksen avulla.

Airthings Wave

Pienikokoinen radonmittari, jonka saa liitettyä puhelinsovellukseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #Airthings
9.2

Radon on keuhkosyöpää aiheuttava kaasu, joka nousee maaperästä sisäilmaan rakenteiden liitosten ja halkeamien kautta. Tähän asti asunnon radonpitoisuuden mittaus on ollut hieman hankalaa, sillä mittauslaitteiden on pitänyt olla paikallaan viikkoja ennen tuloksen saamista.

Norjalainen Airthings-yhtiö tuo parannuksen asiaan pienellä Wave-mittarillaan, joka muistuttaa lähinnä palovaroitinta. Sillä saa suuntaa-antavan lukeman jo yhdessä päivässä.

Wave-nimi tulee siitä, että kun kättä heilautetaan ilmaisimen edessä, laite kertoo värikoodein ilmanlaadun. Rengas palaa punaisena, jos huoneilmassa on radonia yli suositustason.

Tarkempia mittaustuloksia saa lataamalla laitteeseen kuuluvan sovelluksen, joka yhdistetään mittariin bluetoothin avulla. Sovellus on yhteensopiva Android- ja iOS-laitteiden kanssa. Sovelluksella näkee myös Waven mittaaman ilmankosteuden ja huoneen lämpötilan.

Sovelluksella voi lisäksi katsella mittaustuloksia pidemmältä aikaväliltä selkeän grafiikan avulla, joka kertoo esimerkiksi sen, onko asunnon tehotuuletus laskenut radonpitoisuutta.

Airthings Wavea on helppo käyttää ja se tuottaa yksityiskohtaisia mittaustuloksia, joita ei saa radonin perinteisillä mittaustavoilla. Jos asunnon radonpitoisuus on erittäin korkea, kannattaa kääntyä asiantuntijoiden puoleen tilanteen korjaamiseksi.

 

+ Kätevä sovellus
+ Nopeat mittaustulokset
– Melko kallis

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Airthings Wave on pieni ja helppokäyttöinen radonmittari, jonka yksityiskohtaiset mittaustulokset voi lukea yhteenkuuluvasta sovelluksesta. Mittari kertoo ilmanlaadun värikoodien avulla, kun mittarin edessä heilauttaa kättä.

Ominaisuudet

Merkki
Airthings
Tuotetyyppi
Radonmittari
Paino
434 g
Liitäntä
Bluetooth
Muuta
Yhteensopivuus: Android- ja iOS-laitteet