Ajax-systemet kan fås i flere sæt. Det vi testede kan dække et mindre hus.

Ajax Alarmsystem

Tämä hälytysjärjestelmä antaa vastuun valinnoista ja hallinnasta käyttäjälle, mutta sen voi liittää myös vartiointiliikkeeseen.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Sekalaiset #Ajax
9.5

Ajax-hälytysjärjestelmä on itsenäinen vaihtoehto tilausperusteisille kodin turvajärjestelmille. Laitevalikoima on laaja, mukautusmahdollisuudet hyvät, yhteispeli huolella suunniteltua ja valvontatehtävät hoituvat tehokkaasti. Oman hälytysjärjestelmän kokoamisen monimutkaisuus voi tosin olla haastavaa.

Ajax-järjestelmän sydän on keskusyksikkö, joka muodostaa yhteyden internetiin ja langattoman yhteyden kaikkiin muihin järjestelmän laitteisiin. Internetyhteys voi tulla joko kaapelin, Wi-Fin tai matkapuhelinverkon kautta. Testaamassamme Plus-versiossa voi käyttää kahta sim-korttia, joten jos yksi yhteys katkeaa, järjestelmä vaihtaa automaattisesti toiseen toimivaan.

Järjestelmää ohjataan sovelluksella, joka pystyy hallitsemaan suuriakin kokonaisuuksia. Kotikäyttöön riittää kuitenkin yksi ryhmä ja muutama yksikkö. Komponentit lisätään skannaamalla niiden QR-koodit yksitellen ja painamalla fyysistä painiketta. Painikkeet voivat olla hieman piilossa, mutta muuten osien lisääminen on helppoa.

Ja osiahan riittää. Itse testasimme kotisireeniä, liiketunnistinta, ovihälytintä, henkilökohtaista hälytintä, savuvaroitinta, älypistokkeita ja monia muita. Pienempiä paketteja on saatavana edullisemmin. Jokainen komponentti tarjoaa sovelluksen kautta runsaasti tietoa ja lähettää ilmoituksen, jos jokin on vialla. Tiedottaminen on perusteellista, ehkä jopa hiukan liiallista.

Testasimme kantamaa tavallisessa talossa. Kun keskusyksikkö oli talon keskellä, yhteys muodostui helposti myös talon kaukaisimpiin kolkkiin. Sovelluksesta on yhteyden muodostusvaiheessa apua, sillä se näyttää kunkin komponentin signaalin voimakkuuden ja auttaa siten hienosäätämään yksikön sijaintia. Suurissa taloissa peittoaluetta voi laajentaa lisäämällä kokonaisuuteen useampia keskusyksiköitä.

Hälytys komponttien poistosta

Ajax-järjestelmän koostaminen on sen verran monimutkainen tehtävä, että se kannattaa ehkä antaa ammattilaiselle. Ja jos järjestelmä liitetään vartiointiliikkeeseen, asiantuntijan on hyvä auttaa myös siinä tehtävässä.

Ajax-komponenttien mekaaninen laatu on erinomainen. Useimmat osista on tarkoitus kiinnittää seinään, joten niissä on kiinnike ja ruuvit mukana. Kun kiinnike kiinnitetään seinään ja laite kierretään paikalleen, se pysyy tukevasti kiinni. Jos joku irrottaa jonkin yksikön kiinnikkeestä, järjestelmä tietysti hälyttää.

Mukana tuleva älykäs virtapistoke on erityisen kiinnostava näinä sähkönsäästön aikoina. Se suojaa laitteita ylikuormitukselta ja auttaa katkaisemaan virran sovelluksen kautta. Ledivalo osoittaa, kuinka paljon virtaa hälytin kuluttaa, ja sähkönkulutusta voi seurata jatkuvasti myös sovelluksessa. Esimerkiksi yhden vedenkeittimellisen sähkönkulutuksen saa selville helposti.


+ Suuri valikoima laitteita
+ Erittäin joustava
– Voi olla hämmentävä

Conclusion

Tämä hälytysjärjestelmä antaa vastuun valinnoista ja hallinnasta käyttäjälle, mutta sen voi liittää myös vartiointiliikkeeseen.

Ominaisuudet

Merkki
Ajax