Den runde AirTag-brik er svær at sætte fast på dine ting – med mindre du køber en Apple-nøglering til den.

Apple AirTag

Applen AirTag huolehtii, etteivät tavarat pääse katoamaan, mutta täyden hyödyn saamiseksi sen pariksi tarvitaan iPhone.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #Apple
7.8

Apple AirTag on tehokas pieni paikannin, joka pitää tavarasi järjestyksessä – mutta vain, jos sinulla on iPhone-puhelin.

AirTagin käyttöönotto on helppoa: muoviliuska pitää vain irrottaa laitteesta, jotta paristo saa kontaktin. Samalla iPhonen näytölle avautuu ikkuna, jossa yhteys vahvistetaan napauttamalla. AirTagin sijainti näkyy Etsi-sovelluksessa, johon on koottu myös muut paikannettavat Apple-tuotteet. Paikannus toimii melko hyvin. Annoimme vapaaehtoiselle testihenkilölle AirTagin mukaan laukkuun. Kaupunkialueella kontaktipisteitä oli niin paljon, että pystyimme seuraamaan AirTagin reittiä kaduilla jatkuvasti. Viikonloppumatkalla harvaan asutulla saarella kontaktipisteitä oli vähemmän. Paikannus edellyttää, että lähellä on muita Apple-tuotteita, jotka voivat lähettää Applen palvelimille ilmoituksia paikantimen sijainnista. Siksi AirTag toimii parhaiten tiheästi asutuilla alueilla, joilla on useita iPhone-puhelimia. AirTag on tiiviisti integroitu Applen järjestelmiin, ja se on sekä etu että haitta. Yhtäältä on tietysti mukavaa, että ihmisten taskuissa olevia iPhoneja voi hyödyntää AirTagin sijainnin selvittämiseen. Mutta toisaalta se tarkoittaa myös sitoutumista Applen tuotevalikoimaan. Jos puhelimen vaihtaa myöhemmin An­droid-malliin, Air-Tageja ei voi enää käyttää.

Pienessä laatassa ei ole reikää eikä kaksipuolista teippiä, joten sitä ei voi kiinnittää esineisiin. Jos laatan haluaa kiinnittää avainnippuun, tarkoitukseen tarvitaan Applen nahkainen avaimenperä. Se maksaa hieman enemmän kuin itse AirTag.


+ Toimiva paikannus

– Ei voi kiinnittää 

– Edellyttää Apple-tuotteita

Conclusion

Applen AirTag huolehtii, etteivät tavarat pääse katoamaan, mutta täyden hyödyn saamiseksi sen pariksi tarvitaan iPhone.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Tuotetyyppi
Tracker
Mitat
3,19 x 3,19 x 0,8 cm
Paino
11 g
Liitäntä
Bluetooth