Meater+

Apption Labs Meater+

Langaton paistomittari avustavalla mobiilisovelluksella.

tekijä #Sekalaiset #Apption Labs
9.6

Jokainen voi miettiä tahollaan, onko tarpeellista, että paistomittarin saa liitettyä puhelimeen. Langattoman Meater+-paistomittarin kokeilu uunissa ja grillissä osoitti kuitenkin, että kyseessä on varsin hyödyllinen laite.

Suomalaisinsinööri Teemu Nivalan suunnittelema Meater+ koostuu kahdesta osasta: Mittarista, joka työnnetään paistettavaan lihaan tai kalaan, ja puisesta säilytyskotelosta, joka toimii samalla latausalustana.

Meater+-paistomittarin ja Android-puhelimen tai iPhonen yhdistäminen hoituu sukkelasti laitteen sovelluksella, jolla voi valita oikeat asetukset eri tyyppisille lihoille.

Paistomittari työnnettiin testissä pallogrillissä olevaan häränpaistiin. Meater+ tunnistaa lämpötilan anturin molemmissa päissä, joten sen lisäksi, että sovellus näyttää lihan lämpötilan, se näyttää myös uunin tai grillin lämpötilan. Varsinaisen anturin kantama on vain muutama metri, joten säilytyskotelo pitää sijoittaa lähelle paistopistettä. Kotelo jatkaa signaalin kantamaa, niin että se yltää 25-30 metriin. Käynti keittiössä hukkasi yhteyden puhelimesta, mutta yhteys palasi takaisin heti, kun puhelin vietiin grillin luo.

Sovellus kertoo reaaliaikaisesti, kuinka kauan lihan kypsyminen kestää. Aikaa korjataan automaattisesti, jos esimerkiksi grillin kansi nostetaan hetkeksi pois.

Sekä grillin että lihan lämpötiloja voi seurata jatkuvasti, samalla kun tarkkailee lihan kypsymistä sovelluksella. Sovellus hälyttää, kun haluttu lämpötila ja kypsyysaste on saavutettu. Paistotapahtumasta saa tarkan kuvauksen, joka kertoo muun muassa graafisena esityksenä grillin saavuttamat lämpötilat.

Meater+ ei ole halpa paistomittari, mutta se on lähes välttämätön työkalu grillaajalle, joka ei halua tinkiä välineissä. Käsityön laatua huokuva mittari tarjoaa käyttäjälleen ominaisuuksia, joita perinteisessä paistomittarissa ei ole.


+ Mittaa kahta lämpötilaa
+ Laadukas laite
+ Erinomainen sovellus

Lisätietoja Meater+-paistomittarista saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Meater+ on grillaajan ja myös vimpaimista pitävän kokkaajan älykäs paistomittari.

Ominaisuudet

Merkki
Apption Labs
Tuotetyyppi
Paistomittari
Liitäntä
Bluetooth
Muuta
Säilytyskotelo käyttää 1 x AAA-paristoa (tulee mukana)