Mikrofoni on jalustan kanssa 21 senttimetriä korkea.

Blue Yeti Nano

Pöytämikrofoni myötäkuuntelulla ja suuntavalintaisella tallennuksella.

tekijä #Sekalaiset #Blue
8.8

Blue Yeti Nano on pienempi versio suositusta Yeti-pöytämikrofonista. Rakenteeltaan laadukas ja tukevalla jalustalla varustettu laite antaa ammattimaisen vaikutelman, jota vahvistaa mahdollisuus asentaa mikrofoni varsinaiseen mikrofonitelineeseen. Äänittäessä voi käyttää kuulokkeita ja kuunnella, millainen tallenteesta tulee. Kahdella painikkeella säädellään mikrofonin suuntaa ja myötäkuuntelua sekä suljetaan ääni.

Yeti Nano liitetään tietokoneeseen usb-kaapelin avulla ja Windows tunnistaa laitteen automaattisesti äänikortiksi. Se käy nopeasti, minkä jälkeen mikrofoni on valmis käytettäväksi eri ohjelmien kanssa. Mikrofonille on myös oma hallintaohjelma, jolla säädetään muun muassa vahvistinta ja suuntauskuviota. Yetin Nano-versio tallentaa monoääntä, ja käytössä on hieman vähemmän asetuksia kuin Yetin perusversiossa.

Tärkein ominaisuus on tietenkin ääni, ja se on Yetissä huippuluokkaa. Äänikuva on avoin ja yksityiskohdat tallentuvat erittäin tarkasti. Mikrofonin herkkyys on myös hyvä ja laite kaappaa ongelmitta linnunlaulua ja muuta kaukana olevaa ääntä. Taajuusvaste on tasapainoinen ja korostaa hyvin yksityiskohtia korkeilla taajuuksilla.

Yksi heikkouskin Nanosta löytyy. Se on erittäin herkkä mekaaniselle hälylle. Jos hiirtä ja näppäimistöä käytetään äänityksen aikana, käyttöäänet tallentuvat suoraan ja epäsuoraan (jalustan kautta) äänitykseen. Ilmiötä voi ehkäistä vaihtamalla jalustan joustavaan ripustukseen tai käyttämällä mikrofonitelinettä, jolloin mikrofoni ei ole kosketuksessa pöytään.


+ Hyvä äänenlaatu
+ Helppo käyttää
– Herkkä mekaaniselle hälylle

Katso päivän hinta Blue Yeti Nano -mikrofonille hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Hyvälaatuinen pöytämikrofoni, jota on helppo käyttää. Sopii hyvin esimerkiksi pelaamiseen, podcastien tallennukseen ja videoselostuksiin.

Ominaisuudet

Merkki
Blue
Tuotetyyppi
Mikrofoni
Mitat
9,6 x 10,9 x 21,1 cm (L x S x K)
Paino
630 g
Liitäntä
Usb, kuulokeliitäntä
Muuta
24 bitin bittinopeus (bit rate) ja 48 KHz:n näytetaajuus (sample rate); Herkkyys: 4,5 mV/Pa (1 kHz); Maksimi äänenpaine (SPL): 120dB (THD: 0,5 % 1kHz); 2 kondensorikapselia