Cewe-kuvakirja

Cewe-valokuvakirja

Upea kuvakirja pienellä vaivalla.

tekijä Christian Slot #Sekalaiset #Cewe
8.9

Julkaistu valokuvakirjojen suurtestissä KotiMikron numerossa 12/2017:

Saksalainen Cewe on yksi Euroopan suurimmista kuvakirjavalmistajista. Suomessa yhtiön tuotteita voi tilata Gigantin kuvapalvelun kautta. Testiin valittiin pystymallinen kirja, jonka koko on 21,0 x 27,5 senttimetriä. Kirjan valmistuslaatu on erinomainen. Sidonta on vankkaa tekoa ja kirja tuntuu käsiteltäessä kestävältä.

Kirjan kuvakansien painojälki on erinomainen. Kuvien värit toistuvat luonnollisina ja yksityiskohdat erottuvat tarkasti. Kirjan sivujen kuvanlaatu on niin ikään kiitettävä. Sivut ovat mattapintaista paperia, joka ei aiheuta häiritseviä heijastuksia.

Valokuvien värit ovat kirkkaita ja sävyiltään puhtaita. Sävyvirheitä ei esiinny myöskään mustavalkoisissa valokuvissa eikä muotokuvien ihonväreissä. Pieniä kauneusvirheitä voi löytää kontrastiltaan voimakkaiden kuvien tummimmilta alueilta, joilla yksityiskohdat jäävät ajoittain hivenen liian hämäriksi.

Cewen ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen. Sommittelu aloitetaan valitsemalla haluttu kirjamalli, jonka jälkeen sivujen ulkoasun laatiminen sujuu ohjatun toiminnon avulla. Tarjolla on laaja valikoima aihealueittain ryhmiteltyjä sivupohjia. Kirjan voi suunnitella myös alusta alkaen itse. Ohjatun toiminnon pariin voi tarvittaessa palata koska tahansa.

Itse sommiteltavassa kirjassa voidaan käyttää apuna valmiita suunnittelupohjia sekä erilaisia tehosteita, kuten kuvien värireunoja ja varjostuksia. Kuvien rajaaminen onnistuu myös helposti. Kirjan sivuille voidaan lisätä clipart-leikekuvia ja tekstikehyksiä. Teksti toistuu valmiissa kirjassa moitteettomalla laadulla.

+ Laadukas ja vankkatekoinen sidonta
+ Hyvä kuvanlaatu
– Pieniä puutteita kontrastikkaiden kuvien yksityiskohdissa

Cewe-kuvakirjaa myy Gigantti.

Arvio

Cewe on kaikilla osa-alueilla erinomainen tuote. Ohjelmisto on selkeä, kuvien värit ovat kirkkaat ja kirja on rakenteeltaan laadukas.

Ominaisuudet

Merkki
Cewe
Tuotetyyppi
Valokuvakirja
Mitat
Iso A4