Conrad Connect on keskitetty ratkaisu älykodin ohjaukseen

Conrad Connect

Conrad Connect on älykäs palvelu, jonka avulla voi hallita esineiden internetiin liitettyjä kodin laitteita ja määritellä niille automaattisia toimintoja.

tekijä Henning Dadkhah Rasmussen #Sekalaiset #Conrad
8.2

Älytuotteet yleistyvät kovaa vauhtia ja uusia tulee saataville lähes kaikilta elektroniikkavalmistajilta, kun älykkäät kodinkoneet ja muut verkkoa hyödyntävät laitteet, kuten etäohjattava valaistus, tulevat entistä suositummaksi.

Valmistajat käyttävät kuitenkin erilaisia tekniikoita, joilla koti saadaan entistä älykkäämmäksi. Tämä lisää tarvetta yhteiselle alustalle, jonka avulla pystyy hallitsemaan kaikkia älykohteita.

Yksi tällainen keskitetty ratkaisu on Conrad Connect, saksalaisen Conrad-elektroniikkaketjun toteuttama palvelu. Conradin ratkaisu muistuttaa periaatteeltaan hieman If This Then That -sivuston työkalua, josta KotiMikro kirjoitti jo muutama vuosi sitten.

Conrad Connectin käyttöönotto sujuu helposti ja nopeasti. Ensin pitää luoda käyttäjätili, joka on maksuton, ja vahvistaa se sähköpostilinkillä, minkä jälkeen palveluun voi ryhtyä yhdistämään laitteita. Sekin sujuu hyvin yksinkertaisesti valitsemalla Connect-yhdistämispainikeen kullekin älylaitteelle, joita käyttää.

Kokeiltaessa käytetiin muun muassa Philips Hue -älylamppua. Conradin palveluun yhdistämiseksi piti vain ensin kirjautua Philips Hue -tilille ja hyväksyä, että Conrad Connect voi käyttää Philipsin palvelua. Samalla tavalla tapahtuu muidenkin laitteiden yhdistäminen Conradin palveluun .

 

Lisää palveluun laitteesi – kuten esimerkiksi Philips Hue tai Smappeen sähkönkulutusmittari.
Lisää palveluun laitteesi – kuten esimerkiksi Philips Hue tai Smappeen sähkönkulutusmittari.

 

Yhteyden voi luoda myös palveluihin, kuten esimerkiksi Googlen kalenteriin, jolloin voi vaikka määritellä valon vilkkumaan, kun kalenterimerkintä on ajankohtainen.
Yhteyden voi luoda myös palveluihin, kuten esimerkiksi Googlen kalenteriin, jolloin voi vaikka määritellä valon vilkkumaan, kun kalenterimerkintä on ajankohtainen.

 

Laitteiden yhdistämisen jälkeen niille voi määritellä, mitä tietyssä tilanteessa tapahtuu, kuten määritellä esimerkiksi valomerkin ilmoittamaan kalenteritapahtumasta.
Laitteiden yhdistämisen jälkeen niille voi määritellä, mitä tietyssä tilanteessa tapahtuu, kuten määritellä esimerkiksi valomerkin ilmoittamaan kalenteritapahtumasta. Esimerkissä on määritelty Withingin unimittari sytyttämään punaisen valon Philips Hue -lamppuun, jos syke on unessa alle 100 tai yli 120 lyöntiä minuutissa.

 

Toistaiseksi tuettujen laitteiden joukosta puuttuu suuria valmistajia. Niihin kuuluu muun muassa D-Link, jonka valikoimiin kuuluu niin älykkäitä pistorasioita kuin valvontakameroita. Conrad Connectin tukemien laitteiden kirjo kuitenkin laajenee koko ajan, joten jossain vaiheessa se on jo hyvinkin kattava.

Sitten kun laitteet ja palvelut, kuten Google-kalenteri ja Google Sheets, on lisätty, palveluun voi luoda sääntöjä, toisin sanoen toimintoja, joita laitteet toteuttavat automaattisesti. Käyttäjä voi esimerkiksi määritellä valon vilkkumaan, kun Smappeen sähkönkulutusmittari rekisteröi kulutuspiikin. Samoin voi avata virran tiettyyn pistorasiaan tai sytyttää valot, kun lähestyy kotia älypuhelin taskussa.

Conrad Connect on ilahduttavan käyttäjäystävällinen verrattuna vastaaviin palveluihin, joissa ongelmana on usein hankala käyttöönotto. Sen sijaan, että pitäisi kajota kunkin laitteen asetuksiin, Conrad Connectissa riittää, että laitteet ja muut yksiköt kerää työpohjaan, piirtää viivat niiden kohteiden välille, joiden haluaa olevan vuorovaikutuksessa, valitsee niille tehtävät – esimerkiksi punaisen tai keltaisen valon sytyttämisen – ja sitten sääntö onkin valmis. Nokkelaa ja tehokasta.

Ainoa hankaluus Conrad Connectissa on jo edellä mainittu tuettujen laitemerkkien ja palveluiden vähäisyys. Sitten kun mukana ovat kaikki isot valmistajat, Conradin palvelu saa täyden kympin.

+ Helppo käyttää
+ Paljon yhdistelmävaihtoehtoja
+ Erinomainen idea
– Niukahko tuotetuki

Lisätietoja Conrad Connectista on valmistajan sivuilla.

Arvio

Saksalaisen Conrad-elektroniikkaketjun toteuttaman palvelun avulla voi yhdistää eri älylaitteita ja palveluita sekä hallita älykotia helposti. Puutteena on toistaiseksi vaatimaton tuotetuki.

Ominaisuudet

Merkki
Conrad