Den store drejeknap gør det til en fornøjelse at skrue op og ned for lyden.

Creative Sound Blaster X3

Hyvää ääntä tuottava ulkoinen pc-äänikortti.

tekijä #Sekalaiset #Creative
8.7

Creative Sound Blaster X3 tuottaa erinomaista ääntä tietokoneelle riippumatta siitä, kuunteleeko monikanavaista surround-ääntä vai liittääkö vain kuulokkeet tietokoneeseen.

X3 on matala musta laatikko, jonka keskellä on suuri säätöpyörä, ja kuoriin on pakattu täydellinen pc-äänikortti. Yleensä äänikortti asennetaan tietokoneen sisälle, mutta äänenhallinnan siirtämisessä ulkoiselle äänikortille on omat etunsa. Tällöin esimerkiksi tietokoneen muut komponentit eivät aiheuta häiriötä, jonka kuulee heikkona särinänä äänessä.

X3:n takapaneelissa on peräti seitsemän tulo- ja lähtöliitäntää. Niihin saa kiinni subwooferin ja surround-kaiuttimet. Laitteeseen voi myös kytkeä äänilähteen analogisen sisääntulon kautta, ja käytettävissä on myös optinen sisääntulo sekä usb-c-liitäntä lataamista ja tiedostonsiirtoa varten.

Laite tuottaa upean puhdasta ääntä. Kuulokkeita käyttäessä X3 vahvistaa tietokoneelta tulevaa signaalia niin, että äänenvoimakkuutta voi säätää laajalti.

Isoa äänenvoimakkuuden säädintä on miellyttävä ja helppo käyttää. Äänen voi myös mykistää painamalla säätöpyörässä olevaa painiketta. Kolmella erillisellä painikkeella voi muun muassa valita toistettavan äänilähteen ja vaihtaa ääniprofiilia sen mukaan, kuunteleeko musiikkia, katsooko videota tai pelaako peliä.

Käyttö voi vaatia totuttelua, mutta mukana tuleva pieni manuaali antaa hyvän yleiskuvan laitteen toiminnoista. Ääniasetuksia voi myös hallita bluetooth-yhteyden kautta puhelimeen asennettavan sovelluksen avulla. Langatonta bluetooth-toistoa ei kuitenkaan ole.


+ Hyvä ulkoinen äänikortti

+ Voimakas ääni

+ Paljon toistomahdollisuuksia

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Creative Sound Blaster X3 -äänikortti tuottaa upeaa ja voimakasta pc-ääntä, jota voi säätää monin eri tavoin.

Ominaisuudet

Merkki
Creative
Tuotetyyppi
Ulkoinen äänikortti
Mitat
129 x 129 x 40,6 mm
Paino
330 g