Danfoss Eco

Tee vanhasta patterista älykäs ja säädä kodin lämpötilaa puhelinsovelluksen avulla.

tekijä #Sekalaiset #Danfoss
9.2

Danfossilla on jo kokemusta älytermostaattien valmistajana. Yhtiö lanseerasi muutama vuosi sitten Connect-termostaatit, jotka mahdollistavat lämpötilan säätämisen ohjausyksiköstä käsin – ja jopa puhelinsovelluksen avulla.

Danfoss Eco on yhtiön uusi älytermostaatti, joka tarjoaa osittain samoja mahdollisuuksia kuin Connect, mutta huokeampaan hintaan ja käyttäjäystävällisemmin. Eco-termostaatin käyttöönotto on helppoa. Pakkaukseen kuuluu pikaopas selkeine piirroksineen, jotka tuovat mieleen Ikean kokoamisohjeet. Mukana tulee myös erilaisia sovittimia venttiilityyppeihin RA, M30, RAVL ja RAV, joten Eco on yhteensopiva useimpien patteriventtiilien kanssa.

Seurasin piirrettyjä ohjeita ja laitoin ensin kaksi AA-paristoa termostaattiin (eivät tule mukana). Sitten irrotin vanhan termostaatin patterista, asensin sopivan sovittimen venttiiliin ja naksautin Danfoss Econ kiinni patteriin. Asennus ei vaadi erikoisosaamista ja hoituu noin viidessä minuutissa. Käyttöohjeessa olevan QR-koodin voi skannata puhelimella Android/iOS-sovelluksen lataamiseksi. Sovellusta voi myös etsiä sovelluskaupassa Danfoss Econ nimellä. Sovelluksen käynnistyttyä se etsi ja löysi termostaatin, ja laiteohjelmiston nopean päivityksen jälkeen termostaatti oli käyttövalmis. Helppoa kuin mikä.

Sovelluksella voi säätää asukkaiden vuorokausirytmin, jolloin termostaatti alentaa lämpötilaa öisin ja työpäivän aikana. Käyttöön voi myös ottaa lomatilan, jotta tarpeettomaan lämmitykseen ei kulu rahaa, kun itse lomailee muualla. Danfoss Ecolla pystyy suurin piirtein samaan kuin kalliimmalla Connect-järjestelmällä, joka vaatii erillisen ohjausyksikön ja muita termostaatteja, ja jonka käyttöönotto on hankalampaa.

Sovelluksella voi luonnollisesti säätää lämpötilaa nopeasti suuremmaksi tai pienemmäksi, ja tällöin termostaatissa hohtaa punainen valo. Termostaattia ei voi samaan aikaan säätää kääntöpyörästä. Mutta heti kun sovellus on suljettu, voi lämpötilaa säätää taas kääntöpyörästä. Valittu lämpötila näkyy termostaatin näytössä. Näytön avulla lämpötilan tarkka säätäminen on helpompaa kuin perinteisellä termostaatissa olevalla asteikolla.

Ainoa Econ käyttöä rajoittava tekijä on bluetooth-yhteys, jonka kantama on 10 metriä. Se tarkoittaa sitä, että älypuhelin ei saa olla kymmentä metriä kauempana termostaatista, kun sovellusta käytetään. Ja koska Eco toimii ilman nettiyhteyden omaavaa ohjausyksikköä, ei lämpötilaa voi säätää, kun ei ole kotona. Sellaisesta haaveilevan on syytä hankkia kalliimpi Connect-järjestelmä.

Eco on loistava valinta pieniin asuntoihin ja niille, jotka haluavat kotiinsa älykkäitä ratkaisuja maksamatta niistä omaisuuksia.

Arvio

Danfoss Eco -älytermostaatin asennus sujuu nopeasti ja käyttö on erittäin helppoa. Älytermostaatti pitää huolen siitä, että kodin lämpötila on aina halutulla tasolla.

Ominaisuudet

Merkki
Danfoss
Tuotetyyppi
Älytermostaatti
Liitäntä
RA, M30, RAVL, RAV