DVBLogic TVButler

DVBLogic TVButler

DVBLink-ohjelmiston kanssa toimiva tv-sovitin, jotka voidaan asentaa verkkokiintolevylle.

tekijä #Sekalaiset #DVBLogic
8.2

DVBLink on DVBLogic-yhtiön ohjelmisto, joka välittää kodin tv-kanavat lähiverkkoon ja internetiin, jolloin tv-lähetyksiä voi katsoa ja tallentaa myös silloin, kun ei ole kotona. Tämä on kätevä tapa katsoa suomalaisia tv-lähetyksiä esimerkiksi ulkomaan lomamatkan aikana.

Usb-muistilta näyttävä TVButler on pienikokoinen tv-sovitin, joka toimii yhdessä DVBLink-ohjelmiston kanssa. Sovittimen avulla voi vastaanottaa tv-lähetyksiä maanpäällisistä verkoista (DVB-T/T2) ja kaapeliverkosta (DVB-C). Television katsomiseksi DVBLink-ohjelmisto pitää asentaa Windows-tietokoneelle, joka on aina päällä – muuten kanaviin ei pääse käsiksi. Parempi vaihtoehto on asentaa tv-sovitin sitä tukevalle verkkokiintolevylle, esimerkiksi Synologyn tai Asustorin, sillä verkkokiintolevy on aina päällä, myös silloin kun olet itse muualla.

TVButler ja DVBLink asennettin testissä Synology DS416Play -verkkokiintolevylle, jonka käyttöjärjestelmänä on DSM 6.1. DVBLink-ohjelmisto löysi tv-sovittimen saman tien. Järjestelmä oli käyttövalmis runsaat puoli tuntia myöhemmin ja kanavahaun sai käynnistettyä. Käytössä olevia tv-kanavia pystyy katsomaan kaikilla kodin lähiverkkoon liitetyillä televisioilla sekä älypuhelimella DVBLink-sovelluksen avulla. Se on helppoa ja toimii luotettavasti. Erityisen mukavaa on se, että poissa ollessa pystyy käynnistämään tv-lähetyksen ajastuksen puhelinsovelluksella. Lähetykset tallennetaan verkkokiintolevylle ilman kopiosuojausta, ja niitä voi katsoa haluamallaan hetkellä ilman rajoituksia.

TVButler toimii nopeammin kuin monet muut KotiMikron testaamat tv-virittimet, eikä kanavien vaihtamistakaan tarvitse kovin kauan odotella. DVBLink-ohjelmisto toimii myös muiden kuin DVBLogicin virittimien kanssa. Jos käytössä on jo jokin tv-viritin, sen toimivuuttaa kannattaa kokeilla ensin, ennen kuin menee ostamaan suhteellisen kalliin TVButlerin.

DVBLink-ohjelmisto sisältää kaikki tv-ohjelmat näyttävän ohjelmaoppaan.
DVBLink-ohjelmisto sisältää kaikki tv-ohjelmat näyttävän ohjelmaoppaan.

DVBLink-ohjelmisto on hyvä ja selkeä, ja sen ohjelmaoppaassa saattaa päästä useita viikkoja eteenpäin. Se puolestaan helpottaa ohjelmien ajastuksen suunnittelua.

Lisätietoja löytyy DVBLogicin sivuilta.

Arvio

TVButler on nopea, kätevä ja luotettavasti toimiva tv-viritin, joka tekee saumatonta yhteistyötä DVBLink-ohjelmiston kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
DVBLogic
Tuotetyyppi
Tv-sovitin
Liitäntä
USB 2.0, antenni
Muuta
DVB-C/T/T2-viritin