Med Epos GSX 300 på bordet har du altid volumen-knappen inden for rækkevidde.

Epos GSX 300

Laatumerkin ulkoinen äänikortti.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #EPOS
9.1

Jonkinlainen äänikortti kuuluu tietokoneen vakiolaitteisiin, mutta paremman äänen metsästäjät voivat hankkia ulkoisen vaihtoehdon, kuten saksalaisen Sennheiserin Epos GSX 300 -äänikortin.

Ulkoinen äänikortti parantaa monissa tapauksissa tietokoneen äänenlaatua – varsinkin jos tietokoneen oma äänikortti ottaa häiriöitä kotelosta tai komponenteista. Sennheiserin kortilla voi lisäksi kääntää nappulat kaakkoon.

Äänikortin kotelossa ei ole turhia painikkeita. Edessä on äänenvoimakkuuden säätämiseen suuri säätöpyörä, jota kääntäessä tuntee mukavan vastuksen. Säätöpyörän vieressä on pienempi painike, jolla vaihdetaan äänikuvaa stereosta surround-ääneen tai erilaisten ääniprofiilien välillä. Muita namikoita ei ole.

Äänikorttia täydentää tietokoneelle asennettava ohjelma. Se tarjoaa lisää vaihtoehtoja, joilla äänen saa säädettyä mieleisekseen – sekä kaiuttimissa että mikrofonissa. Voit esimerkiksi valita, onko kuulokkeiden mikrofonin ääni ”lämmin” vai ”kirkas”. Niiden välinen ero on huomattava, sillä ääni on joko pehmeämpi tai selkeämpi. Säädöistä on iloa, jos jollain on vaikeuksia kuulla, mitä sanot videopuhelussa.

Hyvää on myös se, että äänikortti saa tarvitsemansa virran saman usb-johdon kautta, jota käytetään äänidatan vastaanottamiseen tietokoneelta. Silloin ei myöskään tarvitse kuljettaa ylimääräistä johtoa ja virtalähdettä, jos ottaa ulkoisen äänikortin mukaan. Harmi, että laitteen takapaneelissa oleva usb-liitäntä on jo hieman vanhentunutta micro-usb-tyyppiä.

Sennheiserin äänikortti on pienikokoinen ja kevyt, mutta se seisoo tukevasti pöydällä kumitassujensa ansiosta. On myös mukavaa säätää äänenvoimakkuutta ilman että tarvitsee käyttää näppäimistöä tai hapuilla Windowsin tehtäväpalkin ilmoitusaluetta.


+ Hyvä ääni

+ Tukeva rakenne

– Vanhentunut usb-liitäntä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Sennheiser Epos GSX 300 on hyvä ulkoinen äänikortti, joka myös poistaa tietokoneelta mahdollisesti tulevat häiriöt.

Ominaisuudet

Merkki
EPOS
Tuotetyyppi
Ulkoinen äänikortti
Mitat
91 x 81 x 41 mm
Paino
160 g
Liitäntä
Micro-USB