Programmet bruger nogle steder så små bogstaver, at teksten kan være svær at tyde.

Foto.com A3 -kuvakalenteri valokuvapaperilla

Vähemmän käyttäjäystävällinen ohjelma kuvakalenterin koostamiseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #Foto.com
6.2

Mukana kuvakalentereiden suurtestissä KotiMikron numerossa 18/2019.

Kuvakalenteria ei kannata tilata Foto.com-palvelusta ainakaan sen käyttäjäystävällisyyden vuoksi, sillä kalenterin suunnitteluohjelma ei ole testaamiemme kuvapalveluiden selkeimmästä päästä. Lisäksi palvelu on englanninkielinen, mikä voi tuottaa vaikeuksia osalle käyttäjistä.

Kalenteriin valitut kuvat siirretään valikon kautta, jossa kansiot näkyvät niin pieninä, että tekstiä voi olla vaikea erottaa. Kuvia voi tuoda suunnitteluohjelmaan myös Facebook- ja Flickr-palveluista. Kuvakalenterin koostamista vaikeuttaa se, ettei käytettävissä ole näkyviä työkaluja sen paremmin kuin kohdevalikoitakaan, joten on vaikeaa päästä perille, miten kuvien sommittelu tapahtuu.

Testatessa selvisi sattumalta, että kuvaa kaksoisnapsauttamalla saa esiin pienen valikon. Valikon tarjoamiin toimintoihin kuuluu muun muassa mahdollisuus pyörittää kuvaa 90 astetta. Suunnitteluohjelmasta puuttuvat kuitenkin perustyökalut kuvien muokkaamiseen. Niinpä kuvakalenterista on vaikeaa saada juuri sellaista kuin haluaa.

Liikkuminen kalenterilehtien välillä tapahtuu ikkunan alaosassa olevien kahden pienen nuolen avulla. Olisi ollut parempi, jos kalenterisivut olisivat olleet koko ajan näkyvillä ikkunan toisessa reunassa, jolloin sivua napsauttamalla olisi päässyt nopeasti aloittamaan uuden kalenterikuukauden työstämisen.

Valmista kuvakalenteria joutui odottamaan vähän yli viikon. Hankalasta suunnitteluvaiheesta huolimatta lopullisessa kalenterissa ei ollut mitään vikaa. Kuvat näyttivät teräviltä ja upeilta vahvalla valokuvapaperilla, ja kalenteri oli varustettu selkäkierteellä, jossa oli pieni lovi seinäkiinnitystä varten.


+ Upea kalenteri

– Hankala suunnitteluohjelma

– Englanninkieliset sivut

 

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Foto.com-palvelun kalenterien suunnitteluohjelmaa on hankala käyttää ja palvelu on englanninkielinen. Vaikeuksista huolimatta lopputulos näyttää hienolta.

Ominaisuudet

Merkki
Foto.com
Tuotetyyppi
A3-kuvakalenteri valokuvapaperilla
Mitat
A3