Foto.com-valokuvakirja

Foto.com-valokuvakirja

Helppotekoinen kuvakirja hyvällä painolaadulla.

tekijä Christian Slot #Sekalaiset #Foto.com
8.2

Julkaistu valokuvakirjojen suurtestissä KotiMikron numerossa 12/2017:

Foto.comin valokuvakirja on kooltaan 21,5 x 30 senttimetriä. Kuvitetut kannet ovat kiiltäväpintaiset ja opus muistuttaa rakenteeltaan paksua ja vankkatekoista lastenkirjaa. Sidos on tehty Smartphoton kirjan tavoin lay flat -tekniikalla, joka tarkoittaa, että kirjan keskitaitos avautuu kaikilla aukeamilla tasaiseksi. Sidonnan ansiosta kirjan sivuille voi sijoittaa esimerkiksi koko aukeaman kokoisen valokuvan ilman, että osa kuvasta jää piiloon taitokseen.

Kirjan sisäsivuilla käytetty paperi on pinnaltaan puolikiiltävää ja tuo mieleen satiinipintaisen valokuvapaperin. Kuvien painojälki on kokonaisuutena varsin hyvää tasoa. Pieniä miinuksia voi kuitenkin löytää muun muassa värikylläisyydestä, joka on välillä hivenen liiankin voimakas. Kontrasti on myös usein varsin korkea, jonka johdosta yksityiskohtia voi jäädä puuttumaan etenkin kuvan tummilta alueilta. Mustavalkoisissa kuvissa esiintyy toisinaan lievästi sinertävää värivirhettä.

Valokuvakirjan voi suunnitella Foto.comin ohjelmalla joko alusta alkaen itse tai käyttämällä apuna ohjelman valmiita asettelumalleja. Valittavissa on esimerkiksi jouluisilla koristeilla tai luontoaiheisilla taustakuvioilla varustettuja sivupohjia.

Ohjelman käyttöliittymä on kiitettävän selkeä. Kirja koostetaan vetämällä halutut kohteet ohjelmaikkunan keskellä olevaan aukeamanäkymään. Valokuvien ja leikekuvien lisäksi sivuille voidaan tuoda muun muassa erilaisia kuvakehyksiä. Valokuvien optimoinnin voi tehdä itse tai jättää ohjelman tehtäväksi. Foto.comin ohjelmistoa ei ole suomennettu, mutta intuitiivinen toteutus auttaa aloittelijaakin pääsemään alkuun.

+ Hyvä kuvanlaatu
+ Tasaiseksi avautuvat aukeamat
– Hieman liian voimakas väritoisto

Kuvakirjan voi tilata Foto.comin verkkokaupasta.

Arvio

Foto.comin ohjelma on helppokäyttöinen ja kirjan kuvanlaatu on hyvää tasoa. Värit ovat välillä turhankin voimakkaita.

Ominaisuudet

Merkki
Foto.com
Tuotetyyppi
Valokuvakirja
Mitat
A4 Classic - Hard Cover