Google Home Mini herätetään äänikomennolla “Ok Google”.

Google Home Mini

Älykäs minikaiutin, joka tottelee Google Assistant -virtuaaliavustajalle annettuja englanninkielisiä äänikomentoja.

tekijä #Sekalaiset #Google
8.8

KotiMikro halusi kokeilla langatonta, verkkoon liitettävää Google Home Mini -älykaiutinta, vaikka Google Home -laitteet eivät ole vielä virallisesti myynnissä Suomessa, eivätkä ymmärrä suomen kieltä. Google Home Miniä voi kuitenkin ohjata englanninkielisin äänikomennoin. Google Home Mini toimii Google Assistant -virtuaaliavustajan avulla.

Virtuaaliavustaja yhdistettiin kodin älytelevision, Spotify-musiikkipalvelun, älylamppujen ja valvontakameran kanssa Android-puhelimessa olevan ilmaisen Google Home -sovelluksen avulla. Yhdistämiseen meni vain muutama minuutti. Sen jälkeen Spotifyn musiikkitarjontaa oli mahdollista kuunnella älytelevisiossa olevalla sovelluksella. Tv-ruudulta pystyi myös nopeasti katsomaan valvontakameran kuvaa antamalla lyhyen äänikomennon Google Home Minille.

Google Assistantille esitettiin erilaisia kysymyksiä, ja virtuaaliavustaja auttoi mallikelpoisesti sekä laskutehtävissä että kellonajoissa. Joihinkin kysymyksiin saatiin merkillinen vastaus, mikä voi johtua siitä, että lähteenä toimivan Wikipedian tiedot eivät aina ole virheettömiä tai ajan tasalla.

Kaiken kaikkiaan Google Home Mini toimii kuitenkin hienosti. Se kuulee äänesi pitkältäkin etäisyydeltä ja tekee yleensä, kuten käsketään. Se on sitten eri asia, kuinka tarpeellinen älykaiutin on. Useimmat tehtävät, joihin kuuntelevaa kaiutinta voidaan käyttää, hoituvat helpommin vanhanaikaisella tavalla, esimerkiksi ojentamalla käden ja sammuttamalla valon katkaisijasta.

+ Voi ohjata digitaalista kotia
+ Helppo käyttöönotto
– Puutteita yleistiedoissa

Katso päivän hinta Google Home Mini -älykaiuttimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Googlen virtuaaliavustajan avulla toimiva älykaiutin, joka vastaa englanninkielisiin kysymyksiin ja ohjaa kodin älylaitteita lähiverkon kautta.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Mitat
9,8 x 9,8 x 4,2 cm