Google Nest Hub on varustettu ääniohjauksen lisäksi näytöllä.

Google Nest Hub

Google Nest Hub helpottaa älykodin hallintaa.

tekijä #Sekalaiset #Google
8.3

Saatavana on laaja valikoima älykaiuttimia, joissa on yhdysrakenteisena Google Assistant -virtuaaliavustaja. Uusinta älylaitevirtausta edustaa Google Nest Hub, jossa digiapuri toimii kaiuttimessa ja seitsemäntuumaisen näytön kautta.

Toistaiseksi Google Nest Hubia tai sen isompaa versiota Google Nest Hub Maxia ei saa Suomesta, vaikka vanhempi Nest Hub tuli jo saataville esimerkiksi Ruotsiin.

Googlen digiapuri on maailmalla suosittu älylaitteiden hallintatyökalu, jolla voi ohjata älylamppuja ja muita kodin älylaitteita. Suomessa sen käyttöä rajoittaa kielimuuri, sillä Google Assistant ei osaa vieläkään suomea.

Nest Hubin näytölle saa sisältöjä puhekomennoilla. Nest Hub näyttää esimerkiksi valokuvia Google Kuvat -palvelusta, kun Hubille sanoo ”show photos from Crete”. Nest hakee käyttäjän Google-tililtä kuvia, jotka on paikkamerkitty Kreetalle.

Nest Hub osaa kaiken saman kuin Googlen Home Mini -älykaiutin. Se kertoo esimerkiksi sääennusteen, mutta toisin kuin kaiuttimessa, viikon sääennuste tulee myös näytölle.

Nest on tuotesarja, joka sisältää useita älykodin laitteita, kuten esimerkiksi Googlen tuottamia Nest-merkkisiä älykkäitä valvontakameroita.

Nest Hubin näyttö soveltuu hyvin myös ruokaohjeiden näyttämiseen. Nestiä voi lisäksi pyytää etsimään tietyn ruokalajin reseptejä verkosta ja Nest myös lukee reseptiä ääneen kokkaajalle ja jatkaa pyydettäessä seuraavaan vaiheeseen – nokkelaa, jos kädet ovat taikinassa.

Puhekomentoja ei ole pakko antaa, sillä Nestiä voi käyttää myös sen kosketusnäytön avulla.

Ja jos ei halua, että Nest on korva höröllä koko ajan, mikrofonin voi kytkeä pois päältä laitteen takana olevalla painikkeella.

Toivotaan, että Google Nest Hub tulee pian myös Suomeen, sillä laitteen kaiutin on parempi kuin Google Home Minissä ja näyttö tuo lisää käytettävyyttä hinnan ollessa kuitenkin vielä kohtuurajoissa.


+ Näyttö
+ Mainio apuri keittiössä
– Ei ymmärrä suomea

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta

Arvio

Äänikomentoja totteleva Google Nest Hub on varustettu näytöllä, jota voi ohjata myös kosketuksella. Googlen digiapuri ei kuitenkaan vieläkään ymmärrä suomea.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Tuotetyyppi
Näyttö virtuaaliavustajalla