Den medfølgende Chromecast sørger for, at du kan spille på fjernsynet.

Google Stadia

Googlen pelistriimauspalvelu haastaa pelikonsolit ja pelitietokoneet.

tekijä #Sekalaiset #Google
8.5

Google Stadia -pelipalvelu pyörittää pelejä tehokkailla palvelimilla, joilta peliä voi striimata tv-ruudulle, tietokoneelle, tablet-laitteelle tai älypuhelimelle.

Stadia-pakettiin kuuluu Stadia-peliohjain ja Chromecast Ultra -sovitin, joka siirtää suuritarkkuuksista kuvaa. Chromecast-sovitin yhdistetään television hdmi-liitäntään, käynnistetään peliohjain ja seurataan ruudulle tulevia ohjeita. Käyttöönotto hoituu vartissa ja samalla voi ladata puhelimeen Google Stadia -sovelluksen, jolla pelit käynnistetään.

Stadia on kuukausimaksullinen palvelu. Kuukausimaksun lisäksi pitää maksaa peleistä. Tilaukseen sisältyy myös maksuttomia lisäpelejä, joita toistaiseksi on vasta yksi. Lisäksi Stadia vaatii nopean yhteyden. Pelistriimiä testattiin kahdella eri yhteydellä, ja kun nopeus oli minimisuosituksen 10 megabitin luokkaa, nykiminen teki pelaamisesta hankalaa.

Pelejä voi striimata myös pc:lle. Tässä onkin ideaa, jos käytössä ei ole varsinaista pelimyllyä mutta vikkelä netti. Silloin voi pelata pelejä, jotka eivät asennettuina pyörisi.

Google Stadia Premiere Edition maksaa 129 euroa. Hintaan sisältyy Stadia-peliohjain, Chromecast Ultra -sovitin ja kolmen kuukauden Stadia Pro -tilaus. Sen jälkeen kuukausimaksu on 10 euroa.

Myöhemmin tänä vuonna on tulossa Stadia Base -perustilaus, jossa ei ole kuukausimaksua, vaan käyttäjä maksaa vain peleistä.


+ Pelejä ei tarvitse asentaa

+ Voi pelata ei-pelikoneella

– Vaatii nopean yhteyden

Lisätietoja Google Stadiasta on täällä.

Arvio

Googlen palvelun jujuna on se, että pelit pyörivät pilvessä ja pelejä voi pelata myös ei-pelitietokoneella.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Tuotetyyppi
Pelipalvelu
Liitäntä
HDMI
Muuta
Pakettiin sisältyy Stadia-peliohjain ja Chromecast Ultra -sovitin