Dette sæt med to pærer, en gateway og en fjernbe­tjening til 499 kroner har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang.

Ikea Trådfri Gateway -setti

Kaukosäätimellä tai sovelluksella ohjattavat älylamput.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #IKEA
6.9

Ikean älylamput ovat samaa kastia kuin yhtiön huonekalutkin: Ne ovat huokeita, mutta vaativat aika paljon askartelua, ennen kuin niitä voi ryhtyä käyttämään. Trådfri-älylamppujen käyttöönotossa ei sentään tarvita kuusiokoloavainta vaan erityistä kaukosäädintä, joka pitää viedä lähelle jokaista älylamppua ja gateway-laitetta, jotka halutaan liittää Trådfri-järjestelmään.

Gateway-laitetta tarvitaan, jotta järjestelmän saa otettua käyttöön. Reitittimeen johdolla liitettävä gateway toimii Trådfri-lamppujen ohjauskeskuksena. Testiin hankittu setti koostuu gatewaysta, kaukosäätimestä ja kahdesta led-lampusta. Setti on hieman edullisempi kuin jos tuotteet ostettaisiin erikseen.

Ikea Trådfri -järjestelmän käyttöönotto on hankalampaa kuin vastaavien kilpailevien järjestelmien. Testissä esimerkiksi kaukosäätimen yhdistäminen gateway-laitteeseen tuotti ongelmia. Kun yhteys lopulta saatiin luotua, se toimi moitteettomasti.

Kaukosäätimellä voi himmentää valaistusta ja säätää sitä kirkkaammalle. Enemmän säätömahdollisuuksia saa, kun käyttää Ikean suomenkielistä Home Smart -sovellusta. Sovellus on selkeästi rakennettu, mutta siinä ei ole yhtä paljon toimintoja kuin esimerkiksi Philips Huen vastaavassa sovelluksessa. Ikean sovelluksessa on vain joitain mahdollisuuksia säätää lamppujen väriä.

Gateway-laitteeseen liitettiin testissä kaksi valkoista lamppua ja yksi värilamppu, ja aluksi kaikki toimi hyvin. Parin päivän kuluttua joihinkin lamppuihin oli vaikeaa saada yhteyttä sen jälkeen, kun valot oli välillä sammutettu katkaisimesta ja laitettu sitten takaisin päälle. Kun netistä etsittiin ratkaisua ongelmaan, kävi ilmi, että monet muut Trådfri-käyttäjät olivat kärsineet samasta asiasta. Trådfri-lamppuja ei kuitenkaan saatu toimimaan testin aikana moitteettomasti.

Jos käytössä on Ikean tai yhteistyökumppani Sonoksen kaiuttimia, myös ne voi liittää Home Smart -sovellukseen, jolloin valaistusta ja ääntä voi hallita samalla sovelluksella.


+ Huokea

+ Voi ohjata myös musiikkia

– Vaatii gateway-laitteen (hub)

– Epävakaa yhteys lamppuihin

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Ikean älylamput ovat huokeita, mutta niitä on vaikea saada toimimaan, ja yhteys lamppuihin voi kadota myöhemmin.

Ominaisuudet

Merkki
IKEA
Tuotetyyppi
Älylamput
Liitäntä
E27-kanta