Der er ingen knapper på forsiden. Du bladrer ved at røre ved skærmen.

Kobo Clara HD

Erinomainen e-kirjojen lukulaite.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #Kobo
9.7

Kobo Clara HD:stä tuli muutamassa päivässä testaajan lempilaite e-kirjojen lukemiseen. Monien toimintojen ja korkean laadun ansiosta Clara HD pesee sekä paperille painetut kirjat että lähimmän kilpailijansa, Amazonin Kindle Paperwhiten.

Clara HD -lukulaitteen kuusituumaisessa näytössä on erinomainen valaistus kaikkina vuorokaudenaikoina. Iltaa kohti kirkas valo muuttuu pehmeämmäksi, jolloin sängyssäkin voi lukea ilman, että valo häiritsee vieressä nukkuvaa. Näytön kirkkautta voi myös halutessaan säätää vetämällä sormella näytön vasemmasta reunasta.

E-kirjan selaaminen tapahtuu koskettamalla näytön oikeaa tai vasenta reunaa. Kun lukulaitetta pitää oikeassa kädessä, on peukalo juuri sillä kohtaa näyttöä, jota koskettamalla sivu vaihtuu. Niinpä seuraavalle sivulle siirtyminen on helpompaa Kobo-lukulaitteella kuin painettua kirjaa lukiessa.

Maailman myydyimmän e-kirjojen lukulaitteen, Kindlen, tavoin myös Kobon lukulaite on liitetty valmistajan kirjakauppaan. Kobo Store -kauppaan pääsee lukulaitteen kotisivulla olevan linkin kautta, ja tarjolla on yli viisi miljoonaa nimikettä.

Kobon kaupalla on myös suomenkieliset sivut, joilta voi ostaa suomeksi käännettyjä e-kirjoja. Sähkökirjat maksavat muutamasta eurosta pariinkymmeneen euroon, eli suunnilleen saman verran kuin mitä suomalaiset kirjakaupat veloittavat. Jos tietokoneelle on tallennettu e-kirjoja, ne saa siirrettyä Clara HD:lle micro-usb-liitännän kautta.

Lukulaitteessa on myös yhteys Pocket-palveluun, joka osoittautuu nopeasti varsin hyödylliseksi. Palvelun avulla verkkosivuilta voi tallentaa artikkeleita tietokoneelle, ja artikkelit ovat myöhemmin luettavissa Clara HD -lukulaitteella. Tämä on kätevä tapa saada mukaansa ilmaista luettavaa.

Kobo-lukulaitteen akkukesto on pitkä, sillä akusta ei loppunut virta kymmenen päivän testijakson aikana. Niinpä lukulaitteen voi ottaa huoletta mukaan esimerkiksi pitkälle lentomatkalle.

Kobo Clara HD -lukulaitteeseen mahtuu valmistajan mukaan jopa 6000 e-kirjaa. Lukulaitteessa on valittavissa yksitoista erilaista fonttia, ja laite tukee 14 tiedostomuotoa.

Kobo-nimeä ihmetteleville kerrottakoon, että nimi tulee englanninkielisestä ”book”-sanasta (suom. kirja), jonka kirjaimet on laitettu eri järjestykseen.


+ Hyvä valaistus

+ Saatavana suomenkielisiä e-kirjoja

+ Helppo käyttää

+ Voi lukea netistä tallennettuja artikkeleita

 

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

 

Conclusion

Kobo Clara HD on paras testaamistamme e-kirjojen lukulaitteista. Laitteeseen voi ostaa myös suomenkielisiä kirjoja ja sillä voi lukea netistä tallennettuja artikkeleita.

Ominaisuudet

Merkki
Kobo
Tuotetyyppi
E-kirjojen lukulaite
Mitat
16 x 11 x 0,8 cm
Paino
166 g
Liitäntä
Micro-usb