Her viser Lenovo Smart Display vejret på engelsk, men den virker heldigvis også på dansk.

Lenovo Smart Display

Kaiuttimella ja Google Assistantilla varustettu älynäyttö.

tekijä #Sekalaiset #Lenovo
9.4

Google Assistant on ääniohjauksella toimiva virtuaaliavustaja, jonka saa sytyttämään ja sammuttamaan älykodin valot, kertomaan huomisen säätilan tai jopa kertomaan vitsin – mutta ei suomeksi vaan englanniksi.

Google on tuonut myyntiin useita Google Assistantilla varustettuja kaiuttimia, ja noin puoli vuotta sitten testasimme Google Nest Hubin, joka on Google Assistantin avulla ohjattava älynäyttö.

Lenovo on kulkenut Googlen jalanjäljillä ja tehnyt oman versionsa Google Assistantilla ja kaiuttimella varustetusta älynäytöstä. Idea ei ole lainkaan hassumpi, ja toteutus on Googlen omaa versiota parempi. Lenovo Smart Displayssa on hyvä 10,1-tuumainen näyttö. Näyttö tottelee kosketusta, ja käyttäjä voi muun muassa vetää ylhäältä alas valikon, jonka avulla hallitaan näytön toimintoja. Yhdysrakenteisessa kaiuttimessa on voimakas ja selkeä ääni, ja se sopii esimerkiksi netin radiokanavien kuunteluun keittiössä.

Lenovo Smart Displayssa on periaatteessa samat toiminnot kuin Googlen älynäytössä. Näytöltä voi katsoa viikon sääennusteen, ja laitetta voi pyytää toistamaan jonkin tietyn Youtube-videon. Pienen odottelun jälkeen älynäyttö saatiin jopa toistamaan oman, Google Homeen kytketyn valvontakameran kuvaa. Google Home on Googlen digitaalista kotia ohjaava järjestelmä.

Lenovo Smart Display pääsee oikeuksiinsa varsinkin keittiössä. Laitetta voi pyytää näyttämään esimerkiksi lihapullien reseptin, jolloin virtuaaliavustaja lukee ohjeen ääneen vaihe vaiheelta, samalla kun reseptiä voi seurata näytöltä. Kätevää on se, että koko prosessia voi ohjata äänellä, eikä lihapullataikinaan upotetuilla sormilla tarvitse koskea näyttöä.

Lenovon älynäytöstä on kahta eri kokoa, mutta pienempikin, kahdeksan tuuman malli, on lähes puolta kalliimpi kuin Google Nest Hub. Näin ollen hieman suuremmalle näytölle ja paremmalle kaiuttimelle pitää olla todellista tarvetta, ennen kuin Lenovon älynäyttö on hintansa väärtti.


+ Hieno näyttö

+ Hyvä kaiutin

– Melko kallis

 

Katso päivän hinta Lenovo Smart Display -älynäytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Kosketusta ja ääniohjausta totteleva älynäyttö sopii englantia osaavalle älykodin ystävälle.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tuotetyyppi
Älynäyttö
Mitat
17,4 x 13,6 x 31,1 cm
Paino
1,2 kg
Liitäntä
Wi-Fi 5 (802.11ac)