Testissä Lenovo Star Wars Jedi Challenges

Lenovo Star Wars: Jedi Challenges

Testaa taitojasi valomiekkaa heiluttavana jediritarina.

tekijä #Sekalaiset #Lenovo
7.7

Jännitti aika tavalla päästä kokeilemaan Lenovon Star Wars: Jedi Challenges -peliä, johon kuuluu huikea, alkuperäisestä mallinnettu valomiekka. Sen kanssa voi käydä taisteluun muun muassa Imperiumin iskujoukkoja vastaan kuin oikea jedi ikään. Todella mielenkiintoiseksi pelin tekee lisätty todellisuus, jossa peli muuttuu vaikka osaksi olohuonetta.

Pakettiin kuuluu Lenovon Mirage AR -silmikko, ohjaimena toimiva valomiekka sekä seurantamajakka. Majakan avulla peli kohdistetaan valomiekkaan, silmikon kameroihin ja silmikkoon laitettavaan puhelimeen.


Pelin ja laitteiston käyttöönotto alkaa, kun napautat Jedi Challenges -sovelluksen aloitusruutua.

Silmikon, valomiekan ja majakan käyttöönotto on todella helppoa, sillä puhelimeen asennettava Jedi Challenges -sovellus opastaa käyttöönotossa alusta alkaen. Ensimmäiseksi se neuvoo, kuinka puhelin sujautetaan silmikkoon ja yhdistetään mukana tulevalla kaapelilla, joita on eri liitinmalleille.

Alussa pelaaja on noviisi, jonka pitää selvittää harjoitustehtävät. Jo ensimmäiset tehtävät tarjoavat mukavaa haastetta. Esimerkiksi ilkeän Darth Maulin peittoaminen vaati ainakin vasenkätiseltä testaajalta sen hoksaamisen, että vastustaja on oikeakätinen. Sitä ennen tuli turpiin tanakasti.

Useimmilla tasoilla vastaan tulee elokuvista tuttuja iskujoukkolaisia, joiden lasereita voi torjua valomiekalla. Alussa se on hauskaa puuhaa, mutta pitemmän päälle saman toistaminen alkaa kyllästyttää. Joka kolmas taso on taas kaksintaistelua toista valomiekkavastustajaa vastaan. Näissä mittelöissä valomiekka pääsee oikeuksiinsa.


Valomiekkaa voi rauhassa heiluttaa vaikka olohuoneessa.

Pelaajan pitää reagoida todella nopeasti suojautuakseen kaikilta vastustajan iskuilta. Näin siitä huolimatta, että peli näyttää, kuinka valomiekka pitäisi torjunnassa sijoittaa. Kaksintaistelussa pääsee hyvään tunnelmaan ja lisätty todellisuus tuo siihen huikean ulottuvuuden.

Muuten mahtavaa vaikutelmaa häiritsi kuitenkin se, että valomiekkaa joutui aika usein kalibroimaan – vaikkakin helposti painamalla valomiekan painikkeita taistelun aikana. Muussa tapauksessa miekka ei pysynyt suorassa vaan kääntyi parinkymmenen asteen kulmaan.

Pelin idea on mainio, ja valomiekkaa heiluttaessa tuntee ihan oikeasti olevansa osa peliä. Peli pääsisi kuitenkin todellisiin oikeuksiinsa, jos valomiekan paikannus toimisi hieman paremmin ja silmikon luomat katselukulmat olisivat aavistuksen laajemmat.


Jedi Challenges -pelissä voi myös pelata erikoista hološakkia.

 
Juttua päivitetty 26.1.2018: Peliin on julkaistu uutta sisältöä, jonka saa käyttöön päivittämällä sovelluksen. Uutuutena on muun muassa uusi planeetta ja uusia hahmoja.
 
+ Mahtava valomiekkaelämys
+ Viihdyttävä peli
– Valomiekan paikannus
– Kapeat katselukulmat

 
Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Star Wars Jedi Challenges tarjoaa todella mahtavan elämyksen, kun unohtaa pelin tekniset ongelmat. Kapea katselukulma ja valomiekan tiheä kalibrointitarve laskevat kuitenkin tunnelmaa.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tuotetyyppi
AR-silmikko ja peli
Liitäntä
MicroUSB, USB C, Lightning-kaapeli