Pæren har en lidt aparte form, men lyset er der ikke noget galt med.

LIFX A60

Kilpailukykyinen älylamppu, joka ei tarvitse keskitintä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #LIFX
7.8

Australialaislähtöinen LIFX-yhtiö perustettiin 2012 yksinomaan älylamppujen valmistusta varten. Yhtiöllä ei ole samanlaista laajaa ja monipuolista valolähteiden tuotevalikoimaa kuin Philipsillä, eikä LIFX-älylamppuihin kuuluvalla sovelluksella voi ohjata useita muita älykodin laitteita, kuten niiden verkkoyhtiöiden sovelluksilla, joilla älylamput ovat vain osa suurta tuotevalikoimaa.

Vaikka LIFX-yhtiö on aloittanut puhtaalta pöydältä, on se onnistunut siitä huolimatta kehittämään hyviä älylamppuja, jotka kestävät vertailun paljon suurempien yhtiöiden älylamppuihin.

Nyt testattu A60-älylamppu on hieman erikoisen mallinen. Lampun tasaisella päällä ei ole kuitenkaan näkyvää vaikutusta valaistukseen.

Lampun käyttöönotossa esiintyi joitakin ongelmia. Yhteys lampun ja sovelluksen välille saatiin luotua vasta muutaman uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Sen sijaan reitittimeen liitettävää keskitintä ei tarvita, sillä wifi-yhteydellä varustettu älylamppu sisältää kaiken tarvittavan. LIFX-lamppu tarvitsee vain kiinnittää valaisimen kantaan ja liittää sovellukseen.

LIFX-sovellusta on helppo käyttää, mutta se vaikuttaa hieman sekavalta. Yläosasta löytyvät käytössä olevat älylamput, ja niiden alapuolelta voi sytyttää ja sammuttaa kerralla kaikki tietyn huoneen valot. Seuraavaksi sovellus hämmentää neuvomalla, miten liittäminen esimerkiksi Google Assistantiin tapahtuu, vaikka yhteys digiapuriin oli jo luotu.

Alimpana sovelluksessa on tarjouksia lisälamppujen ostamiseksi. Sovellus lähettää myös ilmoituksia tarjouksista. Tarjoukset olisi voitu piilottaa alivalikkoon tai jättää kokonaan pois. Varsinainen lamppujen ohjaaminen hoituu kuitenkin hienosti. Älylamppu syttyy saman tien, kun sen kuvaketta napauttaa sovelluksessa.


+ Lamppu reagoi nopeasti

+ Keskitintä ei tarvita

– Hieman sekava sovellus

– Pikkuongelmia käyttöönotossa

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

LIFX-lamppua on helppo hallita, ja se reagoi nopeasti virtapainikkeen napautukseen. Sovellusta voisi kuitenkin hieman raivata.

Ominaisuudet

Merkki
LIFX
Tuotetyyppi
Älylamppu
Liitäntä
E27-kanta