Lamppujen valoa voi himmentää yhdestä sataan prosenttia.

LIFX Mini Day and Dusk, LIFX Downlight ym.

LIFX-lamput ovat hyvä ja helppo ratkaisu, kun kotiin haluaa älykkään valaistuksen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #LIFX
9.3

Älykotiteknologia on tehnyt läpimurtonsa parin viime vuoden aikana, ja sen ansiosta kodin eri laitteita, aina kahvinkeittimistä verhoihin, voidaan ohjata puhelinsovelluksen avulla.

Valaistus on paras kohta aloittaa, kun haluaa tehdä kodistaan huipputeknisen ja kauko-ohjattavan, koska lähiverkkoon liittämisen hyvät puolet ovat selvimmin havaittavissa juuri valaistuksessa. Lisäksi alkuun pääsee melko helposti ja huokealla, sillä ensin voi vaihtaa vain pari tavallista lamppua älylamppuihin.

LIFX-yhtiön älylamppujen käyttöönotto on helpompaa kuin Philips Hue -valaistusjärjestelmän tai IKEA Tråd­fri -setin, sillä siinä ei tarvita keskitintä. Wi-fi-ominaisuuden sisältävät LIFX-lamput kierretään vain kiinni lampunkantoihin ja yhdistetään puhelimeen. Tosin kirkkaudessa LIFX-­lamput jäävät IKEAn jalkoihin.

LIFX-yhtiöllä on suuri valikoima älylamppuja ja muita valaistusratkaisuja. Testaukseen saatiin erilaisia led-lamppuja ja yksi spottilamppu (LIFX Downlight). Aikaisemmin kokeiltuihin kolmen eri valmistajan älylamppuihin verrattuna LIFX-lamppujen käyttöönotto oli kaikkein mutkattominta.

Lamppujen kiinnittäminen kantoihin, ilmaisen puhelinsovelluksen lataaminen ja yhteyden luominen vei vain pari minuuttia, ja sen jälkeen LIFX-­älylamppuja pystyi ohjaamaan puhelimella.

Käyttäjäystävällisyys ja kohtuullinen hinta tekevät LIFX-lampuista varteenotettavan vaihtoehdon, jos haluaa siirtyä älyvalaistukseen.

Lamppujen ryhmittäminen on helppoa

Jos haluaa mennä askeleen pitemmälle ja yhdistää useita lamppuja ryhmäksi, sekin onnistuu yhtä helposti kuin yksittäisten lamppujen käyttöönotto. Kun kolme lamppua oli valittu Keittiö-nimiseksi ryhmäksi, pystyi niitä ohjaamaan yhtenä lamppuna. Lisäksi lamppuja voi säätää niin, että ne muuttavat automaattisesti valon sävyä päivän mittaan, esimerkiksi hieman punertavaksi iltaa kohti.

Tarjolla on sekä värillisiä lamppuja että valkoisia lamppuja, jotka voivat muuttaa värilämpötilaa. Valkoiset lamput ovat värillisiä hieman edullisempia, ja hinta laskee, kun ostaa useita lamppuja kerralla.

LIFX:n valaistusjärjestelmän tulevaisuutta turvaa se, että järjestelmä toimii esimerkiksi Applen, Amazonin ja Googlen virtuaaliavustajien kanssa. Kun LIFX yhdistettiin Amazonin äänikomennoilla ohjattavaan Alexa-­avustajaan, pystyi LIFX-lamppuja sytyttämään ja sammuttamaan sekä säätämään lamppujen kirkkautta ja sävyä pelkästään sanomalla mitä haluaa tapahtuvan ja missä huoneessa.

Valojen säätämiseen sohvalta käsin tottuu nopeasti, ja se on paljon hauskempaa kuin ylös nouseminen.

+ Helppo käyttöönotto
+ Keskitintä ei tarvita
– Eivät yhtä kirkkaita kuin IKEAn älylamput

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Erittäin helppo tapa hankkia älyvalaistus kotiin. Keskitintä ei tarvita, sillä LIFX-lamput sisältävät wi-fi-ominaisuuden.

Ominaisuudet

Merkki
LIFX
Tuotetyyppi
Kauko-ohjattava valaistus