Luxaflex PowerView -kaihtimet

Luxaflex PowerView

Moottoroituja Luxaflex PowerView -älykaihtimia voidaan ohjata joko kaukosäätimellä tai valmistajan puhelinsovelluksella.

tekijä #Sekalaiset #Luxaflex
9.0

Älykotiin on nykyään tarjolla paljon erilaisia tuotteita, jotka tekevät kodista tavalla tai toisella älykkäämmän. Osa älylaitteista tuntuu melko turhilta tai suorastaan hölmöiltä. Sitä ei voi kuitenkaan sanoa Luxaflex PowerView -älykaihtimista. Moottoroidut kaihtimet saattavat kuulostaa tarpeettomalta keksinnöltä, mutta niihin tottuu nopeasti ja sen jälkeen niistä ei halua enää luopua.

Saimme tanskalaiselta Luxaflex-kaihdinvalmistajalta kokeiltavaksi moottoroidun PowerView-kaihtimen ja PowerView-aloituspaketin. PowerView-järjestelmä toimii valmistajan useiden eri kaihdinmallien kanssa. Testattavana oli rullakaihdin, jossa sekä moottori että langaton radiolähetin ovat yhdysrakenteisina rullakaihtimen kokoojaputkessa. Ainoa näkyvä osa sähköjärjestelmästä on pieni ulostyöntyvä johto.

Luxaflex-kaihtimen asennus tapahtuu samalla tavalla kuin tavallisenkin kaihtimen. Kiinnittimien ruuvaaminen karmiin ja kaihtimen kiinnittäminen kiinnittimiin vie alle puoli tuntia. Sen jälkeen johto viedään patteriputkeen, jossa on 12 tavallista AA-paristoa. Paristot tuottavat yhteensä 18 volttia. Patteriputken voi ruuvata kiinni esimerkiksi ikkunan kehykseen, jolloin kahden laitteen yhdistäminen sujuu tuskatta. Jos ei halua vaihtaa paristoja 9-12 kuukauden välein, voi myös hankkia pistorasiaan kytkettävän muuntajan.

Kun kaihdin on paikallaan, pitää yhdysrakenteinen lähetin parittaa mukana tulevan kaukosäätimen kanssa. Tässä vaiheessa tuli ongelmia, sillä hankala proseduuri piti aloittaa aina alusta, jos kaihdin tai vastaanotin eivät vastaanottaneet signaalia. Ensin kaukosäätimen painiketta pitää painaa kuuden sekunnin ajan ja sen jälkeen painetaan kaihtimen reunassa olevaa nappia. Näin laitteet löytävät toisensa, mikä sujuu melko vaivattomasti. Mutta kun sen jälkeen haluaa ohjelmoida, kuinka pitkälle kaihdin liikkuu ylös- tai alaspäin, menee koko proseduuri sekaisin ja kaikki pitää aloittaa alusta asti uudestaan. Asian voisi hoitaa paljon käyttäjäystävällisemminkin!

PowerView-keskittimen käyttöönotto sujuu jo helpommin. Keskittimellä ohjataan kaihdinta reitittimen kautta tai puhelinsovelluksen avulla. Kun keskitin on otettu käyttöön ja lisätty sovellukseen, voi kaihdinta ryhtyä liikuttamaan puhelimella. Jos sovelluksesta käsin luo ilmaisen PowerView-käyttäjätilin, voi kaihdinta ohjata jatkossa silloinkin, kun ei ole yhteydessä kotiverkkoon. Helppokäyttöisellä sovelluksella voi luoda kaihtimille erilaisia käyttötiloja.

Sovellukseen voi luoda ajastuksia
Sovellukseen voi luoda ajastuksia, joilla ohjataan joko yksittäistä kaihdinta tai useita eri kaihtimia. Tallennetut ajastukset suoritetaan automaattisesti annettuina ajankohtina.

 

Sovellukseen voi luoda ajastuksia, joilla ohjataan joko yksittäistä kaihdinta tai useita eri kaihtimia. Tallennetut ajastukset suoritetaan automaattisesti annettuina ajankohtina.

Voit tallentaa esimerkiksi ajastuksen, jolla kaihdin on joko kokonaan ylhäällä tai alhaalla niin, että kaihdin nousee aina aamuisin ylös ja laskee iltaisin, ilman että sinun tarvitsee koskea siihen.

Sovellus tarjoaa käyttöön monia älykkäitä toimintoja, joita kannattaa kokeilla. Voit esimerkiksi säätää kaihtimet liikkumaan päivän mittaan auringonvalon mukaan, jolloin huoneeseen tulee aina sama määrä valoa.

PowerView voidaan liittää yhteen muiden älyratkaisujen kanssa, ja sitä voidaan ohjata esimerkiksi IFTTT-palvelun kautta, jossa on satoja valmiita kanavia suosituille sovelluksille. Itse ajastin kaihtimen nousemaan ja laskemaan automaattisesti päivittäin, jotta asunto näyttäisi asutulta myös silloin, kun asukkaat ovat poissa pitempään.

Luxaflex PowerView toimi vakaasti koko testijakson ajan menettämättä kertaakaan yhteyttä, mikä ei ole itsestäänselvyys älylaitteiden kohdalla. Moitteita tulee ainoastaan tuotteen hieman hankalasta parituksesta kaukosäätimen kanssa, eikä älykaihdinta luonnollisestikaan saa valmiina tuotteena paikallisesta marketista. Kaihtimet pitää tilata mittojen mukaan jälleenmyyjältä, ja ne maksavat tietysti enemmän kuin tavalliset rullaverhot.

PowerView-moottori ja -aloituspaketti maksavat yhteensä noin 529 euroa. Aloituspaketti sisältää keskittimen ja kaukosäätimen. Yhdellä keskittimellä ja kaukosäätimellä pärjää, vaikka kaihtimia ostaisi enemmänkin. Moottorin ja aloituspaketin päälle tulee vielä mittatilaustyönä tehtyjen kaihtimien hinta.

Arvio

Luxaflex PowerView on vakaasti ja hyvin toimiva älykaihdin, joka nostaa kodin uudelle tasolle. Kaihtimen saa aamuisin nousemaan ja iltaisin laskemaan automaattisesti, ennalta ohjelmoidun ajastuksen mukaan.

Ominaisuudet

Merkki
Luxaflex
Tuotetyyppi
Kaihtimet
Liitäntä
LAN
Muuta
Aloituspaketti sisältää kaukosäätimen ja keskittimen