Testissä Mailbird Lite

Mailbird Lite

Mailbird Lite on selkeä ja monipuolinen sähköpostiohjelma.

tekijä #Sekalaiset #Mailbird
8.0

Mailbird Lite on mukana sähköpostiohjelmien suurtestissä KotiMikron numerossa 2/2018.

Mailbird Lite -ohjelman asennus käy vaivattomasti, etenkin jos sähköpostina on Goog­len Gmail-tili tai Microsoftin Outlook-tili. Tällöin Mailbird määrittelee tarvittavat asetukset automaattisesti ja omat kansiot ja viestit saa tuotua ohjelmaan nopeasti.

Mailbirdin omaperäisimpiin ominaisuuksiin kuuluu saumaton yhteistyö lukuisten eri verkkopalveluiden kanssa. Postiohjelmaan saa tuotua esimerkiksi yhteystietojen profiilikuvat Facebookista tai kalenterimerkinnät Google-­kalenterista. Ohjelmasta pääsee siirtymään sujuvasti myös Evernote-, Dropbox- ja Google Docs -palveluihin. Mailbird toimiikin viestikeskuksena, johon saa koottua kaikki viestintään käytetyt sovellukset.

Ohjelman käyttöliittymä on jaettu monien sähköpostiohjelmien tavoin kolmipalstaiseksi. Ohjelmaikkunan vasemmassa reunassa on kapea valikkorivi ja viestiluettelo. Valittu viesti näkyy oikeanpuoleisessa paneelissa. Asettelu on tuttu esimerkiksi Windows Mail -ohjelman käyttäjille.

Ohjelman toiminnot tulevat nopeasti tutuiksi. Viestien hallinta sujuu Mailbirdin avulla esimerkillisen helposti, ja varsinkin ohjelman hakutoiminto on ominaisuuksiltaan erinomainen. Tärkeän viestin saa kaivettua joutuisasti esiin laajastakin viestiarkistosta hakusanojen avulla.

Ohjelman ulkoasua voi muokata monin tavoin. Windowsista tutun sinisen oletusteeman tilalle voi vaihtaa esimerkiksi pirteän punaisen värimaailman. Myös muun muassa kirjaintyyppi ja kansioiden näyttötapa ovat käyttäjän muokattavissa. Käteviin ominaisuuksiin kuuluu lisäksi mahdollisuus zoomata näkymää suuremmaksi tai pienemmäksi. Kaikki asetukset ovat selkeitä ja intuitiivisia.

Mailbird Lite on ilmaisohjelma, joka näyttää aika ajoin mainoksia maksullisesta Mailbird Pro -versiosta. Mainokset pistävät jonkin verran silmään, mutta eivät kuitenkaan häiritse ohjelman käyttämistä. Ilmainen versio sisältää kaikki maksullisen version ominaisuudet, mutta postitilien määrä on rajoitettu yhteen. Mailbird Liten voi päivittää Pro-versioon joko 12 euron vuosimaksulla tai 49 euron kertamaksuna.

+ Automaattinen varmuuskopiointi
+ Viestihistoria yhteystiedoissa
– Englanninkielinen
– Vain kaksi postitiliä ilmaisversiossa

Arvio

Mailbird Lite toimii erinomaisesti yhteen monien palveluiden kanssa. Ilmaisversioon saa lisättyä vain yhden sähköpostitilin.

Ominaisuudet

Merkki
Mailbird