Testissä Windows Mail

Windows Mail

Windows Mail on yksinkertainen ja helppokäyttöinen postiohjelma.

tekijä Christian Slot #Sekalaiset #Microsoft
7.0

Windows 10:n Sähköposti on mukana sähköpostiohjelmien suurtestissä KotiMikron numerossa 2/2018.

Windows 10:n mukana tulee oma sähköpostisovellus, jonka saa käynnistettyä aloitusvalikosta napsauttamalla kirjekuorikuvakkeella varustettua ruutua. Sähköposti kuuluu käyttöjärjestelmän oletussovelluksiin, joten se on tullut tutuksi useimmille Window­sin käyttäjille. Kysymys kuuluukin, tarvitseeko Microsoftin ohjelmalle edes etsiä vaihtoehtoa, vai onko käyttöjärjestelmän oma Sähköposti riittävä työkalu viestien hallintaan.

Ohjelman käyttömukavuus on erinomainen. Asennusvaiheet sujuvat joutuisasti, sillä ohjelma opastaa tarvittavat toimenpiteet vaihe vaiheelta. Ohjelmaan voidaan lisätä useita sähköpostitilejä.

Ohjelman päänäkymä koostuu valikko- ja kansiopaneelista, viestiluettelosta ja viestinäkymästä. Käyttöliittymä on yksinkertainen. Syykin on selvä, sillä ohjelman toiminnot ovat varsin rajalliset. Esimerkiksi viestien lajittelemiseen ei ole tarjolla muita työkaluja kansioiden lisäksi. Viestit saa pidettyä järjestyksessä luomalla omat aiheenmukaiset kansionsa vaikkapa työasioille ja yksityisille viesteille.

Muista sähköpostiohjelmista poiketen Windowsin Sähköpostissa ei pysty avaamaan yksittäistä viestiä omaan ikkunaansa tai omalle välilehdelleen, jolloin viestiä pystyisi halutessaan tarkastelemaan koko ruudulla. Viestin saa avattua vain ohjelmaikkunan oikeassa reunassa olevaan viestinäkymään.

Hyvänä esimerkkinä ohjelman rajallisista ominaisuuksista on automaattisen allekirjoituksen valinta. Allekirjoitukseen ei voi lisätä esimerkiksi kuvaa tai nettilinkkiä, eikä allekirjoitusta pysty vaihtamaan viestiä kirjoitettaessa.

Yhteistyö Microsoftin muiden ohjelmien ja palveluiden kanssa jättää joiltain osin toivomisen varaa. Sähköpostisovelluksen yhdistäminen vaikkapa Onedrive-verkkotallennuspalvelun kanssa helpottaisi liitetiedostojen käsittelemistä. Kalenteria tarvittaessa sähköpostisovelluksesta pääsee siirtymään Windowsin Kalenteri-sovellukseen, joka avautuu omassa ikkunassaan. Kalenterimerkintöjen hallinta voisi sujua kätevämmin yhden ja saman sovelluksen sisällä.

+ Helppo käyttöönotto
+ Useiden postitilien hallinta
– Lajittelu vain kansioiden avulla
– Rajalliset toiminnot

Conclusion

Windows 10:n Sähköposti-sovellus on helppo ottaa käyttöön. Toimintovalikoima häviää kuitenkin kilpaileville ohjelmille.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Tuotetyyppi
Sähköpostiohjelma