Testissä Opera Mail

Opera Mail

Opera Mail sisältää tehokkaat lajittelutoiminnot sähköpostiviestien hallintaan.

tekijä christian Slot #Sekalaiset #Opera
7.0

Opera Mail on mukana sähköpostiohjelmien suurtestissä KotiMikron numerossa 2/2018.

Opera Mail -postiohjelmalla sekä vahvat että heikot puolensa. Suurimmat miinukset löytyvät ohjelman käyttömukavuudesta, ja etenkin alkuun pääseminen asennusvaiheessa vaatii tavallista enemmän vaivannäköä. Postitiliä lisättäessä Opera Mail kysyy tilin sähköpostiosoitteen ja salasanan, mutta sen jälkeen käyttäjä joutuukin määrittelemään postipalvelimen asetukset käsin aina palvelimen osoitetta ja porttinumeroita myöten.

Monet muut sähköpostiohjelmat osaavat huolehtia tarvittavista asetuksista automaattisesti, joten palvelintietojen kaivaminen esiin Google-haun avulla tuntuu hieman vanhanaikaiselta. Yhteys­tietojen tuontitoiminto tarjoaa niin ikään tuulahduksen menneisyydestä, sillä ohjelmavalikoimaan kuuluvat Outlookin ja Thunderbirdin ohella muun muassa Netscape- ja Eudora-­postiohjelmat, joiden kehittäminen loppui jo viime vuosikymmenellä.

Opera Mailin vahvuuksiin kuuluu puolestaan useiden postitilien sujuva hallinta. Postitilit näytetään selkeänä luettelona ohjelman päänäkymässä. Näkymässä on kansioiden lisäksi kätevät lajittelutoiminnot. Viestejä voidaan lajitella muun muassa liitetiedostojen perusteella. Toiminnon avulla saa haettua viestien joukosta esimerkiksi kaikki asiakirjan, valokuvan tai zip-tiedoston sisältävät viestit.

Ohjelma sisältää oivallisen työkalun myös viestien luokitteluun. Kullekin viestille voi valita haluamansa tunnisteen, kuten esimerkiksi ”Tärkeä”, ”Tapaaminen” tai ”Tekemättä”. Tietyllä tunnisteella varustetut viestit saa listattua suoraan päänäkymässä olevan tunnisteluettelon avulla.

Käyttöliittymän ulkoasu on kaikilta osin karu ja minimalistinen. Mukana ovat vain tärkeimmät painikkeet muun muassa yhteystiedoille ja viestin kirjoittamista varten. Lisäksi päänäkymässä on hakukenttä, jolla voi tehdä hakuja viestiarkistosta.

Ohjelman lisätoiminnot ovat varsin rajalliset. Mukana ei ole esimerkiksi kalenteria eikä automaattisen vastauksen lähetystä.

+ Rajoittamaton määrä postitilejä
+ Tehokas viestien lajittelu
– Hankala käyttöönotto
– Ei kalenteria

Conclusion

Opera Mail tarjoaa yksinkertaiset perustoiminnot sähköpostin hallintaan. Ohjelman käyttöönotto on vaivalloista, eikä mukana ole kalenteria.

Ominaisuudet

Merkki
Opera
Tuotetyyppi
Sähköpostiohjelma