Philips Hue Lily

Philipsin ulkokäyttöön tarkoitettua älykästä kohdevalaisinta voi hallita helposti puhelimella.

tekijä Niklas Ernst #Sekalaiset #Philips
8.5

Sytytä ja sammuta puutarhan valot sekä säädä valon kirkkautta ja värisävyä. Säätäminen onnistuu puhelinsovelluksella, ilman että sinun pitää mennä ulos. Kyseessä on ulkokäyttöön tarkoitettu Philips Hue Lily -kohdevalaisin, josta saimme testiin kolmen spotin aloituspakkauksen.

Kohdevalaisimien käyttöönotto sujuu vaivattomasti. Myyntipakkauksen avaaminen, valaisimien sijoittaminen, johtojen liittäminen pistorasiaan ja puhelinsovelluksen asentaminen vie yhteensä noin vartin. Käyttöohjetta ei pahemmin tarvitse lukea.

Käyttöönoton vaivattomuus koskee myös Philipsin sovellusta, jossa liikkuminen on helppoa ja loogista. Sovelluksen aloitusruutu näyttää yleiskuvan kaikista tiloista, joihin valaistus on kytketty, ja kertoo, ovatko lamput päällä. Sovelluksella voi myös himmentää valoja tai lisätä niiden kirkkautta.

Lily-lampuissa on valkoisen sävyjen lisäksi väritoiminto, joka tarjoaa käyttöön 16 miljoonaa eri väriä. Värejä voi säätää mielensä mukaan tai käyttää esiasennettuja väriprofiileja, kuten auringonlasku tai lukuvalo. Itse luodut väriprofiilit saa luonnollisesti tallennettua.

Sovellus näyttää yleiskuvan kaikista valaistuista tiloista. Jokaisen lampun valoa voi säätää erikseen, ja lamput voi määrittää syttymään tietyllä hetkellä.

 

Sovelluksella voi määrittää lamput syttymään tiettyinä aikoina, esimerkiksi kun tulee töistä kotiin. Lamppuja voi ohjata sovelluksella myös kodin ulkopuolella, jolloin koti näyttää asutulta myös loman aikana. Ulkokäyttöön tarkoitetut Lily-kohdevalaisimet kestävät vettä, ja lamppujen käyttöiäksi ilmoitetaan 25000 tuntia.

Lily-valaisimet on tehty mattamustasta alumiinista, ja ne tuntuvat kestäviltä. Valaisimien pelkistetty ulkoasu sopii skandinaaviseen, minimalistiseen makuun ja näyttää hyvältä sekä puiden että pensaiden lomassa tai sitten rohkeasti esille laitettuna.

Valaisimissa on valmiiksi reiät, joista ne voi kiinnittää seinään tai puuhun, tai valaisimet voi työntää maahan, sillä mukana tulee piikillä varustetut telineet. Aloituspaketin kolmen valaisimen lisäksi voi hankkia lisää spotteja, mutta yhteen virtalähteeseen voi liittää enintään viisi valaisinta.

Jotta koko järjestelmän saisi toimivaksi, tarvitaan erikseen hankittava Philips Hue Bridge -valoverkkoreititin, joka maksaa noin 50 euroa. Reititin saa olla enintään kymmenen metrin päässä lähimmästä ulkovalaisimesta. Kolmen Philips Hue Lily -ulkovalaisimen aloituspaketti maksaa 299 euroa, ja lisävalaisimet maksavat 89 euroa kappale.

Monipuoliset Philips Hue Lily -ulkokohdevalaisimet ovat helppokäyttöinen ja miellyttävä tuttavuus, joka tulee kuitenkin kalliiksi, jos haluaa kohdevalaista suuren piha-alueen tai puutarhan.

 

+ Helppo ja nopea käyttöönotto
+ Hyvä ja selkeä sovellus
– Melko kallis valaistusratkaisu

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Conclusion

Philips Hue Lily on hyvä valinta, jos pihalle tai puutarhaan haluaa saada helppokäyttöisen ja näyttävän valaistusjärjestelmän. Suuren ulkotilan valaistus tulee kuitenkin kalliiksi.

Ominaisuudet

Merkki
Philips
Tuotetyyppi
LED-lamppu
Mitat
(k x s x l) 19,4 x 8,4 x 7 cm
Paino
0,430 kg
Liitäntä
Verkkovirta