Du kan købe forskellige startsæt til Philips Hue. Dette sæt med tre farve- pærer og en bridge koster cirka 800 kroner.

Philips Hue White and Color Ambiance

Runsaasti säätöjä älykkääseen valaistukseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #Philips
9.3

Jos haluat valaista koko kodin älykkäällä valaistuksella, on hyvin todennäköistä, että sopivat älylamput löytyvät valtavasta Philips Hue -tuotevalikoimasta.

Asia on toinen, jos tarvitset vain yhden ainoan älylampun, sillä Hue-älylamput eivät toimi ilman siltaa tai kaukosäädintä. Silta maksaa noin 50 euroa, mutta saatavana on erilaisia aloituspakkauksia, jotka sisältävät sillan ja 2-3 älylamppua hieman edullisempaan yhteishintaan.

Silta liitetään reitittimeen verkkokaapelilla, minkä jälkeen se luo itsenäisen verkon Philips Hue -älylampuille. Sillan käyttöönotossa oli hieman ongelmia, sillä se kieltäytyi lataamasta päivitystä, jota se samaan aikaan väitti pakolliseksi. Päivitys onnistui vasta sitten, kun käyttämämme Android-puhelin vaihdettiin iPadiin. Käyttöönoton jälkeen kaikki toimi ongelmitta sekä Android- että iOS-järjestelmässä.

Ohjaukseen tarkoitettu Philips Hue -sovellus on hyvin tehty, ja sitä on helppo käyttää. Älylamput näkyvät luettelona, josta valot saa päälle ja pois päältä. Lisäksi valojen väriä ja kirkkautta voi säätää. Älylamput reagoivat silmänräpäyksessä kaikkiin sovelluksella tehtyihin muutoksiin.

On vaikea keksiä toimintoa, jota Philips Huessa ei olisi. Tavanomaisten toimintojen, kuten esimerkiksi älylamppujen ajastuksen lisäksi älylamput on mahdollista liittää Philipsin televisioon, jolloin huoneen valaistuksen saa synkronoitua tv-ruudun tapahtumiin. Synkronointi onnistuu myös tietokoneen kanssa, kun koneelle on ensin ladattu ilmainen Windows 10 -sovellus.

Hue on avoin myös ulkopuolisille kehittäjille, joten tarjolla on useita sovelluksia Huen oman lisäksi. Hue-älylamput voi esimerkiksi synkronoida Razerin näppäimistön ja hiiren valaistukseen.

Testissä oli kolmen värillisen lampun ja sillan käsittävä järjestelmä, joka maksaa noin 130 euroa.


+ Runsaasti valaistusmahdollisuuksia

+ Hyvä sovellus

– Hieman ongelmia käyttöönotossa

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.

 

Conclusion

Philips Hue on paras ja monipuolisin vaihtoehto, jos haluaa älykkään valaistuksen koko kotiin.

Ominaisuudet

Merkki
Philips
Tuotetyyppi
Älylamppu
Liitäntä
E27-kanta