Photobox-valokuvakirja

Photobox-valokuvakirja

Pieniä puutteita väreissä ja terävyydessä

tekijä Christian Slot #Sekalaiset #Photobox
7.5

Julkaistu valokuvakirjojen suurtestissä KotiMikron numerossa 12/2017:

Ensivaikutelma Photoboxin valmiista kuvakirjasta ei ole lupaava. Kanteen valittua valokuvaa ei ole keskitetty tarkasti, vaan se sijaitsee epäsymmetrisesti 21 x 28,5 senttimetrin kokoisen etukannen reunassa. Kannet ovat vankkatekoiset ja erittäin kiiltävät. Valitettavasti kiiltävä pinta tuo näkyviin kannen pienetkin epätasaisuudet, ja kirjan yleisvaikutelma onkin korkeahkoon hintaan nähden halvanoloinen. Tyylikkään säväyksen antavat sen sijaan kirjan sisäkannet, jotka ovat useimmista kilpailijoista poiketen mustat.

Testikirja tilattiin mattapintaisilla sivuilla, mutta Photoboxin kohdalla sivut ovat lähinnä puolikiiltäviä, mikä voi aiheuttaa heijastuksia kirjaa luettaessa. Sisäsivujen kuvanlaatu ei yllä kaikilta osin testikärjen tasolle. Puutteita on muun muassa kuvien terävyydessä ja väritoistossa. Yksityiskohtien tarkkuus jää paikoin kehnoksi. Värit näyttävät puolestaan aavistuksen keinotekoisilta.

Kuvakirjan suunnittelu tehdään suoraan nettiselaimessa toimivalla ohjelmalla. Kuvat voi sijoitella tyhjille sivuille tai apuna voi käyttää valmiita sivupohjia. Tarjolla on myös erilaisia kehyksiä ja taustakuvia.

Verkkopalvelu on helppokäyttöinen, mutta toiminnassa on ajoittain pientä hidastelua. Esimerkiksi kuvia siirreltäessä ohjelmassa ilmeni häiritsevää nykimistä. Sivujen suunnittelemista helpottavat kätevät apuviivat, jotka ilmestyvät näkyviin, kun sivun ulkoasua muutetaan.

+ Tyylikkään mustat sisäkannet
– Pieniä puutteita kansien ulkoasussa
– Keskinkertainen kuvanlaatu

Kuvakirjan voi tilata Photoboxin verkkokaupasta.

Arvio

Kuvanlaatu häviää kilpailijoille. Puutteita on niin terävyydessä kuin väritoistossakin. Palvelun hidastelu häiritsee kirjan suunnittelua.

Ominaisuudet

Merkki
Photobox
Tuotetyyppi
Valokuvakirja
Mitat
A4 Portrait Photo Book