Der følger to forplader med, en sølvfarvet og denne mørkegrå.

Ring Video Doorbell 3

Lähiverkon kautta toimiva video-ovikello.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Sekalaiset #Ring
9.5

Modernissa kodissa pitää myös ovikellon olla liitettynä verkkoon. Ringin wifi-ovikello on vankkatekoinen ja näppärä rakenteeltaan. Ovikellon soittoon voi vastata omasta sijainnista riippumatta, ja ovella olevan kanssa voi puhua puhelinsovelluksen kautta. Järjestelmä on monipuolinen, ja ainoa heikkous on oikeastaan se, ettei sitä voi käyttää suomeksi.

Ovikelloon kuuluva sovellus auttaa laitteen käyttöönotossa ja langattomaan lähiverkkoon liittämisessä. Vaiheita on paljon, mutta ne on kaikki selitetty selkeästi, joten loppuun asti pääsee ongelmitta. Sen jälkeen sovellus toimii ovipuhelimen tavoin: Kun joku soittaa ovikelloa, puhelimeen tulee siitä ilmoitus ja videoyhteys aukeaa saman tien. Vierailijan kanssa voi halutessaan puhua puhelimen välityksellä.

Keskeistä on se, että käyttäjä pystyy näkemään, kuka ovikelloa soittaa, tai mitä oven edessä tapahtuu. Videokamera tukee full hd -tarkkuutta (1920 x 1080 pikseliä), ja kamerassa on 160 asteen laajakulma. Kuvaan tulee lievä kalansilmävaikutelma, joka ei ole kaunis mutta tehokas. Kuvassa on hyvät värit ja yksityiskohdat ovat tarkkoja. Ovikellossa on myös infrapunalla toimiva pimeänäkö, joten kirkasta ulkovaloa ei tarvita.

Koko Ring-järjestelmä perustuu langattomaan lähiverkkoon ja sovellukseen, joka huolehtii kaikista toiminnoista. Siksi ovikello kulkee puhelimen mukana kaikkialle. Järjestelmään voi lisäksi ostaa kellon, joka hälyttää koko talossa, sisäkameran ja muita lisätarvikkeita. Näin saadaan koko kodin kattava videojärjestelmä. Se ei ole halpaa, mutta tarjoaa monia mahdollisuuksia.

Pakkauksen mukana tulee ladattava akku, usb-latauskaapeli, peitelevyt, sovitinlevy ja asennuskehikot sekä asennustarvikkeet. Asennustarvikkeilla voi suunnata kameran, ja varmistusruuvi estää sen, että asiattomat eivät voi noin vain irrottaa akkua. Seinämateriaalista riippuen kiinnitykseen saatetaan tarvita porakonetta, mutta muuten tarvittava varustus tulee mukana.

Ladattava akku vie suurimman tilan ovikellossa, ja akun kestoksi ilmoitetaan 6-12 kuukautta. Kun akku tyhjenee, pitää ovikello irrottaa latausta varten. Lataukseen menee muutama tunti, ja se tapahtuu usb-kaapelin kautta. Ovikellon voi halutessaan liittää myös verkkovirtaan tai jopa aurinkopaneeliin. Ring-sovellus kertoo, kun ovikellon akku on tyhjenemässä.


+ Harkittu rakenne
+ Hyvä ääni ja video
+ Mukana tulevat varusteet
– Ei toimi suomeksi

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

 

Conclusion

Ringin video-ovikello on hyvin tehty ja sisältää käteviä toimintoja. Käyttäjä saa sijainnistaan riippumatta aina tiedon, kun joku on kotiovella.

Ominaisuudet

Merkki
Ring
Tuotetyyppi
Video-ovikello
Mitat
12,8 x 6,2 x 2,8 cm
Paino
328 g
Liitäntä
Wifi, verkkovirta
Muuta
Full hd (1920 x 1080 pikseliä)