Sandberg Solar Charger on vankkaa tekoa.

Sandberg Solar Charger 13W

Taipuisa aurinkopaneeli usb-laitteiden lataukseen.

tekijä #Sekalaiset #Sandberg
8.2

Sandbergin aurinkopaneelissa on yksinkertainen ja näppärä idea: paneeleilla ja kahdella usb-liitännällä voi ladata puhelinta, varavirtalähdettä ja muita usb-laitteita aurinkoenergian avulla. Ja lataus sujuu suhteellisen nopeasti kahden ampeerin virralla.

Solar Chargerissa on erinomainen rakenne. Se koostuu kahdesta aurinkopaneelista, ja laitteen voi taittaa kiinni silloin, kun sitä ei käytetä. Paneelit ovat taipuisat, joten laitteen voi huoletta kiinnittää esimerkiksi reppuun mukana tulevien neljän koukun avulla. Usb-liitännät on sijoitettu toisen aurinkopaneelin taakse. Kätevää on se, että paneelien ympärillä on vetoketjutasku, joten ladattava laite kulkee taskussa mukana.

Solar Chargerin suorituskyky ei vastannut odotuksia. Vaikka aurinko paistoi testatessa pilvettömältä taivaalta, ei paneeli päässyt lähellekään ilmoitettua 13 watin/2 ampeerin tehoa. Kun aurinkopaneeli oli kokonaisen päivän auringonpaisteessa, sen avulla saatiin ladattua 5000 milliampeerituntia varavirtalähteeseen – riittävästi puhelimen lataukseen, mutta ei tarpeeksi taulutietokoneen lataukseen. Erot ilmoitetuissa ja mitatuissa tehoissa eivät kuitenkaan yllättäneet erityisesti, sillä testitoimituksella on samanlaisia kokemuksia myös muista aurinkopaneeleista.


+ Taitettava ja joustava
+ Tasku laitteille
– Tehot luvattua pienemmät

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Sandbergin aurinkopaneeli on vankkaa tekoa ja toimii, kuten pitääkin. Tehot ovat kuitenkin ilmoitettua pienemmät.

Ominaisuudet

Merkki
Sandberg
Tuotetyyppi
Aurinkopaneeli
Mitat
29 x 16,3 x 1,2 cm
Paino
376 g
Liitäntä
2 x usb
Muuta
Vetoketjutasku varusteille