Smartphoto-valokuvakirja

Smartphoto-valokuvakirja

Terävä kuvanlaatu tasaisilla aukeamilla

tekijä Christian Slot #Sekalaiset #Smartphoto
8.1

Julkaistu valokuvakirjojen suurtestissä KotiMikron numerossa 12/2017:

Smartphoton kuvakirjan kannet ovat vahvatekoiset ja kiiltäväpintaiset. Kirjan selkä vaikuttaa ensisilmäyksellä tavallista joustavammalta, mikä johtuu Smartphoton käyttämästä lay flat -sidonnasta. Tekniikan ansiosta kirjan kaikki aukeamat avautuvat täysin tasaisiksi niin, että taitteen kohdalla olevat kuvat eivät jää osittain piiloon. Sivut ovat puolikiiltävät ja muistuttavat pinnaltaan satiinimaista valokuvapaperia.

Kirjan kuvanlaatu häviää niukasti vertailun kärkikaksikolle. Kuvien terävyys on erinomainen, mutta värit jäävät hivenen hailakoiksi. Heikon värikylläisyyden huomaa myös ihonsävyissä. Kuvat kaipaisivat hieman lisää kontrastia. Mustavalkokuvat toistuvat sen si­jaan näyttävinä ja puhdassävyisinä.

Smartphoton editointiohjelma toimii suoraan nettiselaimessa. Ohjelman käyttöliittymä on moderni ja kiitettävän selkeä. Valokuvakirjalle voi valita valmiin mallipohjan lukuisista eri vaihtoehdoista tai kirjan ulkoasun voi suunnitella oman makunsa mukaan. Valokuvat voi tuoda kirjaan joko omalta tietokoneelta, Facebookista, Goog­len kuvapalvelusta tai Flickr-verkko­albumista. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia kuvakehyksiä, aiheittain ryhmiteltyjä leikekuvia sekä valikoima kuvatehosteita.

Testikirjan toimitusaika venyi ensimmäi­sellä kerralla peräti 17 päivään. Smart­photon mukaan viivästys johtui kuljetuspalvelun virheestä. Teimme tämän jälkeen uuden tilauksen, joka saapui luvatussa ajassa.

+ Kuvien terävyys
+ Erinomainen editointiohjelma
– Verraten kallis
– Puutteita väreissä ja kontrastissa

Kuvakirjan voi tilata Smartphoton verkkokaupasta.

Arvio

Smartphoton verkkopalvelu on monipuolinen ja helppokäyttöinen. Kuvanlaatu jättää parantamisen varaa väritoiston ja kontrastin osalta.

Ominaisuudet

Merkki
Smartphoto
Tuotetyyppi
Valokuvakirja
Mitat
A4, L pysty