Der er ikke så mange funktioner hos Smartphoto, men de er til gengæld nemme at finde rundt i.

Smartphoto A3 -kuvakalenteri valokuvapaperilla

Selkeää kuvakalenterin suunnittelua verkossa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #Smartphoto
7.2

Mukana kuvakalentereiden suurtestissä KotiMikron numerossa 18/2019.

Belgialainen Smartphoto-yhtiö kehittää ja toimittaa kuvia suureen osaan Euroopasta. Yhtiön suomalaisilta sivuilta voi tilata muun muassa yksittäisiä paperikuvia, kuvakirjoja ja kuvakalentereita.

Smartphotolla ei ole tietokoneelle asennettavaa ohjelmaa kalenterin suunnittelua varten, vaan suunnittelu tapahtuu yhtiön nettisivuilla suoraan selaimessa. Se sujuu kuitenkin ongelmitta.

Aluksi halutut valokuvat siirretään Smartphoto-palveluun. Kuvat siirtyvät nopeasti omalta tietokoneelta, mutta vielä nopeammin ne siirtyvät jostain toisesta nettipalvelusta. Kuvat saa tuotua suoraan Facebookista, Google Kuvista, Flickr-kuvapalvelusta ja Instagramista, kun kirjautuu haluttuun palveluun Smartphoton tilausjärjestelmän kautta.

Kuvien pienoiskuvat ilmestyvät näkyviin lähes saman tien, ja niistä voi valita kalenteriin tulevat kuvat. Käyttäjä voi valita kalenterin aloituskuukauden, mikä on sinänsä ihan hyvä ominaisuus. Mutta kun aloituskuukaudeksi laitettiin tammikuu 2020, Smartphoto vaati, että kalenterin kansilehdessä pitää olla listattuna kaikki pyhäpäivät sekä vuodelle 2019 että vuodelle 2020. Tämä ei häiritse sitten, kun kalenteri roikkuu seinällä, mutta aika hämäräksi jäi, mihin menneen vuoden pyhäpäiviä oikein tarvitaan.

Varsinainen kalenterin suunnittelu etenee selkeästi, mutta erilaisia muokkausvaihtoehtoja on melko vähän. Kalenterin sivujen paikkaa ei esimerkiksi voi vaihtaa, jos haluaisi siirtää kuvan ja sommittelun toisen kuukauden kohdalle.

Parhaissa kalenterin suunnitteluohjelmissa ilmestyy myös merkintä kuviin, jotka esiintyvät kalenterissa kahteen kertaan. Smartphoton systeemissä tätä ominaisuutta ei ole.


+ Selkeä

+ Kuvia voi tuoda muun muassa Facebookista

– Vaatimattomat muokkausominaisuudet

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Smartphoton kuvankalenterin suunnittelu tapahtuu verkossa melko pelkistetyn työkalun avulla. Suunnittelu sujuu ongelmitta, eikä tietokoneelle tarvitse asentaa mitään ohjelmaa.

Ominaisuudet

Merkki
Smartphoto
Tuotetyyppi
A3-kuvakalenteri valokuvapaperilla
Mitat
A3