Solentro-valokuvakirja

Solentro-valokuvakirja

Solentron valokuvakirja on kokonaisuutena keskinkertainen.

tekijä Christian Slot #Sekalaiset #Solentro
5.9

Julkaistu valokuvakirjojen suurtestissä KotiMikron numerossa 12/2017:

Solentron kuvakirja jää laatuvertailussa monilta osin testikuusikon hännille. Mattapintaiset ja tukevatekoiset kannet antavat kirjasta lupaavan ensivaikutelman, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa puutteita muun muassa kansikuvien yksityiskohtien tarkkuudessa. Kuvien sijoittelussa on niin ikään pientä heittoa. Sekä etu- että takakannet kuvat jatkuvat kirjan selkämyksen yli. Sisäpuolen sidonta ei myöskään ole täysin täsmällinen.

Sisäsivuilla käytetty paperi on verraten ohutta ja sivut muistuttavatkin enemmän tavallista kirjaa kuin valokuvakirjaa. Painojälki on kokonaisuutena keskinkertaista. Tarkkasilmäisen katsojan huomio kiinnittyy esimerkiksi vaaleiden alueiden himmeyteen, joka tekee kohteista ajoittain epäselviä. Värikkäissä valokuvissa ongelmia aiheuttaa puolestaan liiallinen värikylläisyys.

Selaimella käytettävä editointiohjelma on ulkoasultaan hieman vanhahtava. Toiminnot ovat kuitenkin kiitettävän selkeitä, ja kirjan suunnittelussa pääsee alkuun helposti. Ohjelman käyttäminen edellyttää kirjautumista, jonka jälkeen omat kuvat voi ladata Solentron verkkopalveluun.

Palvelu sisältää muutamia valmiita sivumalleja. Muilta osin toimintovalikoima on kilpailijoihin verrattuna varsin rajallinen. Verkkopalvelun toiminnassa ilmeni myös hieman hidastelemista, mikä alkoi tuntua häiritsevältä muutaman sivun muokkaamisen jälkeen. Solentron hinta on Pixumin jälkeen vertailun toiseksi edullisin.

+ Verraten edullinen hinta
– Puutteita sidontalaadussa
– Vaaleat kohteet toistuvat himmeinä

Kuvakirjan voi tilata Solentron verkkokaupasta.

Arvio

Solentron kuvanlaatu jää kauas kilpailijoistaan. Ongelmia tuottavat muun muassa kehno terävyys ja vaaleiden kohteiden himmeys.

Ominaisuudet

Merkki
Solentro
Tuotetyyppi
Valokuvakirja
Mitat
Maxi, kovakantinen