Den lille lås fra tedee rummer et genopladeligt batteri, der ifølge producenten holder strøm i seks måneder.

Tedee Smart Lock

Erinomainen älylukko ulko-oveen.

tekijä Henning Rasmussen #Sekalaiset #Tedee
8.7

Puolalainen Tedee-yhtiö on tehnyt ulko-oven älylukon, joka on huomaamaton, erittäin tehokas ja tukee Googlen digitaalista apuria.

Olemme viime vuosina testanneet useita älylukkoja. Tedeen uusi älylukko on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi BeKeyn tai Danalockin lukot, mutta se on silti vähintään yhtä tehokas kuin suurikokoisemmat kilpailijansa. Tedee Smart Lockia myydään settinä, joka on varustettu pohjoismaisella sovittimella, joten älylukko sopii useimpiin suomalaisiin lukkoihin. Mukana tulevalla sovittimella korvataan oven vääntönuppi, ja älylukko kiinnitetään sovittimeen.

Sen jälkeen Tedeen lukon sisällä oleva moottori kääntää vääntönuppia ja avaa oven käyttäjän puolesta. Vaihtoehtoisesti lukon voi avata avaimella, mikä on turvatekijä, jos älylukosta loppuu virta tai se menee rikki.

Testatussa setissä tuli mukana myös silta, joka mahdollistaa lukon hallinnan puhelinsovelluksella, kun ei esimerkiksi pääse ovelle tai kun ei ole itse kotona. Jos ostaa setin sijasta pelkän lukon, sitä hallitaan bluetooth-yhteyden kautta – toisin sanoen 10-100 metrin säteellä.

Lukko reagoi salamannopeasti painettaessa avauspainiketta Tedeen sovelluksessa. Sovelluksessa on myös automaattitoiminto, jonka ollessa käytössä lukko avautuu automaattisesti, kun käyttäjä lähestyy ulko-ovea puhelin taskussa.

Sovellus havaitsee puhelimen sijaintitoiminnon avulla, milloin käyttäjä poistuu kotoa tai lähestyy kotiovea – ja se toimii aivan erinomaisesti. Useimmissa tapauksissa pääsimme ulko-ovelle ja jouduimme odottamaan vain muutaman sekunnin, ennen kuin kuulimme lukon kääntyvän sisäpuolella. Automaattiavauksen avulla on helppo päästä kotiin, kun kädet ovat täynnä ostoskasseja.

Tedeen lukko tukee Googlen digiapuria. Nimesimme lukon ulko-oveksi, minkä jälkeen oven sai auki sanomalla Googlen digiapurille ”Avaa ulko-ovi” (tietysti englannin kielellä). Lukon turvallisuutta voi parantaa antamalla ovelle pin-koodin, jota käytetään Google Assistantin kanssa. Silloin digiapuri pyytää ensin antamaan koodin, ennen kuin avaa oven.

Sovellukseen voi lisätä muita käyttäjiä, myös väliaikaisesti, jolloin ei tarvita vara-avaimia, jos asuntoon on tulossa esimerkiksi sukulainen tai työmies, silloin kun itse on töissä.

Älylukon huonoja puolia ovat korkea hinta, meluisuus käytössä ja se, ettei laitteesta näe, onko ovi lukossa vai auki. Tässä auttaisi paljon jatkuvasti palava punainen tai vihreä tilavalo, mutta silloin älylukon latausväli ei olisi kuutta kuukautta.


+ Vie vähän tilaa

+ Reagoi nopeasti ja vakaasti

– Korkea hinta

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Tedee Smart Lock on testaamistamme älylukoista kattavin ja pienin. Lukko toimii luotettavasti ja reagoi nopeasti komentoihin.

Ominaisuudet

Merkki
Tedee
Tuotetyyppi
Älylukko