Tile Slim er formet som et kreditkort, Sticker-modellen er lille og rund, og Tile Mate kan bruges som nøglering.

Tile Mate, Tile Sticker, Tile Slim (2022)

Tilen paikantimet löytävät kadonneet tavarat helposti varsinkin kaupunkialueella.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #Tile
9.0

Amerikkalainen Tile on uusinut koko pienten elektronisten GPS-­seuranta-laitteidensa valikoiman. Uudet tuotteet ovat pitkälti samanlaisia kuin edeltäjänsä, ja tässä tapauksessa se on hyvä asia.

Sarjassa on kolme eri muotoista paikanninta, joissa kaikissa on samat perustoiminnot. Mate sopii ripustettavaksi avaimenperään. Nappia muistuttavassa Stickerissä on tarrapinta, joten sen voi kiinnittää lähes mihin tahansa – esimerkiksi silmälasikoteloon, koiran kaulapantaan tai pyörän satulaan. Slim on paksuhkon pankkikortin kokoinen, joten se mahtuu lompakkoon.

Seurantalaitteet ottavat langattoman yhteyden käyttäjän puhelimeen Bluetoothin avulla. Jos laitteet ovat puhelimen kantaman sisällä, niitä voi sovelluksen kautta pyytää päästämään voimakkaan äänen. Sillä tavoin paikantimet ja niihin kiinnitetyt kadonneet esineet löytyvät helposti.

Seurantalaitteet löytyvät myös Bluetooth-kantaman ulkopuolella, mutta silloin signaalin paikantamiseen tarvitaan muita Tile-mobiilisovelluksen käyttäjiä. Heidän ansiostaan seurantalaitteiden sijainti tulee näkyviin oman sovelluksen kartalle. Tämä ominaisuus toimi testissämme yhtä hyvin kuin Tilen kalliimman Pro-mallin kanssa. Seurantalaitteiden jäljitys toimii parhaiten tiheään asutuilla alueilla. Maaseudulla peitto ei ole yhtä hyvä, ja kartalle piirtyvien jälkien välillä voi olla pitkiä etäisyyksiä.

Tile Mate maksaa 20 euroa, Tile Sticker 25 euroa ja Tile Slim 30 euroa. Tuplapakkauksissa kappalehinta on hieman edullisempi.


+ Toimiva sovellus

+ Voi kiinnittää lähes mihin tahansa

– Ei toimi kovin hyvin maaseudulla

Conclusion

Tilen paikantimet löytävät kadonneet tavarat helposti varsinkin kaupunkialueella.

Ominaisuudet

Merkki
Tile
Tuotetyyppi
GPS-tracker
Liitäntä
Bluetooth