TP-Link KL130 har cirka samme størrelse og lysstyrke som en gammeldags 60-watts pære med stor fatning.

TP-Link KL130

Helppokäyttöinen monivärinen älylamppu.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Sekalaiset #TP-Link
9.1

Verkkolaitteistaan tunnettu TP-Link on ryhtynyt tosissaan valmistamaan älykodin laitteita. Erilaisten älylamppujen lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi tavalliseen seinäpistokkeeseen työnnettävät älypistorasiat, joilla kytketään sähkölaitteita päälle ja pois päältä.

Monia TP-Linkin tuotteita hallitaan ilmaisella Kasa-sovelluksella, joka toimii sekä Android-laitteiden että iPhonen ja iPadin kanssa. Myös TP-Linkin valvontakameraa ohjataan Kasan avulla, joten samalla sovelluksella voi ajastaa ja etäohjata älylamppuja sekä valvoa kotia, kun on itse muualla. Se on kätevää.

Kasa on helppokäyttöinen sovellus, josta löytyvät omat välilehdet erilaisille tuotteille. Testasimme sovellusta yhdessä monivärisen TP-Link KL130 -älylampun kanssa.

Lamppu on melko painava, mutta se on suunnilleen saman mallinen ja kokoinen kuin vanha hehkulamppu ja sopii samaan valaisimeen.

KL130-älylampun saa helposti liitettyä sovellukseen. Niiden täytyy olla samassa lähiverkossa käyttöönoton yhteydessä, jolloin yhteyden luominen vaatii vain muutaman napautuksen sovelluksessa. Sovelluksessa näkyvä älylamppujen luettelo on selkeä. Jokaisen lampun kohdalla on virtapainike, ja lampun värin saa vaihdettua napauttamalla sen nimeä luettelossa.

Sovelluksesta näkee lamppujen virrankulutuksen. Sovellus rekisteröi, kuinka paljon virtaa lamppu on kuluttanut, ja näyttää, kuinka paljon olet säästänyt 60-wattiseen hehkulamppuun verrattuna. Sovellus osaa kertoa paitsi kuluneen päivän myös edellisen viikon tai kuukauden virrankulutuksen, jolloin on helppo selvittää lamppujen energian kokonaiskulutus.

Kasa-sovelluksella voi lisäksi ryhmittää TP-Linkin älylamppuja eri tavoin, jolloin esimerkiksi kaikki asunnon lamput saa sammutettua yhdellä napautuksella. Myös valojen himmentäminen ennen elokuvan katsomista onnistuu yhdellä napautuksella.

Jos sinulle riittää yksi väriä vaihtamaton älylamppu, voit säästää noin kymmenen euroa valitsemalla KL120-­lampun, jossa voi muuttaa vain lampun värilämpötilaa.


+ Ei tarvitse keskitintä

+ Käyttäjäystävällinen

+ Sama sovellus ohjaa myös valvontakameraa

+ Helppo käyttöönotto

 

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

KL130-älylampun hallinta on helppoa selkeän sovelluksen avulla. Keskitintä ei tarvita, eikä lampun hintakaan ole kohtuuton.

Ominaisuudet

Merkki
TP-Link
Tuotetyyppi
Älylamppu
Liitäntä
E26-kanta