Uudella Kindle Paperwhite -lukulaitteella voi lukea rauhassa myös veden äärellä.

Kindle Paperwhite

Valaistulla näytöllä varustettu e-kirjojen lukulaite, joka on nyt vesitiivis.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Amazon
9.6

Amazonin Kindle on maailman myydyin e-kirjojen lukulaite. Saimme testattavaksi Kindle Paperwhite -lukulaitteen uusimman version. Se eroaa Kindlen perusmallista siinä, että laitteen näyttöön on yhdistetty valaistus. Valo jakautuu tasaisesti koko näytölle ja tekstiä on helppo lukea kaikissa valaistusolosuhteissa, aina kirkkaasta päivänvalosta pilkkopimeään. On silkkaa luksusta, että voi lukea missä ja milloin tahansa.

Paperwhiten näytöltä on ilo lukea. Näyttö on mustavalkoinen ja kuvassa on erittäin hyvä kontrasti. Koska lukulaite painaa vain 182 grammaa, sitä jaksaa pitää kädessä pitkiäkin aikoja. Sivuja selataan napauttamalla sormella näytön oikeaa reunaa, ja lukeminen onnistuu helposti vain yhdellä kädellä. Jos tekstin fontti tuntuu liian pieneltä, sitä voi suurentaa liu’uttamalla kahta sormea erilleen näytöllä – samaan tapaan kuin älypuhelimessa tai tabletissa.

Uusin Kindle Paperwhite on tähänastisista ohuin ja kevyin, ja aikaisemmista versioista poiketen vesitiivis. Lukulaitteen voi siis ottaa ongelmitta mukaan rannalle tai kylpyammeeseen.

E-kirjat vievät yleensä tilaa vain muutaman megatavun verran. Niinpä Kindle Paperwhiten kahdeksan gigatavun tallennustilaan mahtuu satoja kirjoja mukaan otettavaksi. Paperwhitella pääsee suoraan Amazonin verkkokauppaan, josta voi ostaa ja ladata englanninkielisiä e-kirjoja, kunhan käytössä on netti ja Paperwhiten wifi-yhteys on päällä.

Kindle Paperwhiteen voi siirtää myös omia kopiosuojaamattomia kirjoja muuntamalla ne yhteensopivaan muotoon esimerkiksi Calibre-ohjelmalla, jonka voi ladata KotiMikron Etunurkasta. Kindlellä voi myös lukea pdf-tiedostoja. Kirjastojen sähkökirjasivuja tai muita sähkökirjapalveluita ei voi valitettavasti käyttää.

Amazonin mukaan Paperwhiten akku kestää kuusi viikkoa, jos lukijaa käyttää puoli tuntia päivässä. Testauksen perusteella akkukesto tuntui hieman lyhyemmältä, mutta käyttäjän ei silti tarvitse pelätä akun tyhjenemistä, vaikka lukisi lähes koko päivän.

Amazon Kindle Paperwhite maksaa noin 140 euroa. Kindleä myy muun muassa Gigantti, ja laitteen voi myös tilata Amazonin verkkokaupasta Suomeen.


+ Hyvä kontrasti
+ Valaistu näyttö
+ Vesitiivis
– Ei saa tilattua vielä Suomeen

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Kindle Paperwhite on tämän hetken paras e-kirjojen lukulaite. Siihen voi kuitenkin ostaa kirjoja lähinnä vain Amazonin omasta kirjakaupasta.

Ominaisuudet

Merkki
Amazon
Tallennustila
8 Gt
Näytön koko
6"
Akkukesto
Max 6 viikkoa (Amazonin mukaan)
Mitat
167 x 116 x 8,18 mm
Paino
182 g
Microsd-korttipaikka
Ei
Verkko
Wifi